En temel ihtiyacımız sevgidir. Her canlının sevgiye ihtiyacı vardır ama çocukların bu ihtiyacı biraz daha fazladır. İçlerinden sıkça "Anneciğim / babacığım beni çok sevdiğini söyle." diye geçirirler. 

Anne ve babaların sevgi ve cesaretlendirmelerini düzenli olarak ifade etmeleri, çocuğun ruhsal gelişiminde ve davranışlarında olumlu yönde büyük değişiklikler oluşturur. İstemediğimiz olumsuz bir davranışı değiştirmenin en kolay yolu sevgiden geçer. Sevilen çocuk sevgiyi öğrenir. Ailesine sevgi ve güvenle bağlanır. Geleceğe sağlam basan, öz güveni yüksek bir birey olarak yetişir. Sevgisiz büyüyen çocuklarda davranış bozuklukları sıkça görülür. Buna bağlı olarak da okul başarıları düşer.  

Çocuklarımıza sevgimizi özgürce ve içtenlikle hissettirdiğimizde, hayatları daha bir anlam kazanır. Yaptıkları tüm işlerde başarılı olurlar, kendilerini çok iyi ifade edebilirler. Sevgi olgusu yetişkinler için de aynıdır. Bir yetişkini değiştirmek istiyorsak beynine değil, öncelikle yüreğine hitab etmeliyiz. Yürek inandığı zaman, beyin otomatik olarak yüreğe sevgi ve mutluluk sinyallerini gönderir. 

Çocuklarımızla ortak yaşamlarımız, paylaşımlarımız olmalıdır. Birlikte gitmekten haz aldığımız bir yerimiz olmalı, aynı takımı tutmalı, aynı filmi izlemli, filmin bir yerinde birbirimize göz kırpmalı, aynı kitabı okumalı hatta aynı oyunu oynamalıız. Bu oyunu çocuk saflığıyla, çocukça ve sabırla oynamalıyız. Ortak bir şarkımız olmalı, şarkının onu hatırlattığını söylemliyiz. Yazdığımız sevgi mektupçuklarını başucuna, ceplerine, çantasına hatta defterlerinin arasına bırakmalıyız. Hayat Bilgisi dersinde defterinin arasında mektubu gören çocuğun, o gün o dersin işlenişinde göstereceği üstün performansı anlatacak sözcük bulamıyorum. Görmeniz gerek.. 

Gösterdiğimiz bu minik sevgi paylaşımları "SENİ SEVİYORUM YAVRUM!" der. Sevgiye doyan çocuklar ruhsal açıdan sağlıklı, mutlu ve başarılı olurlar. Çocuklarımızla olan ilişkilerimizi derinleştirir. Bizi kapıda bekleyen çocuğumuzun "YAŞASIN ANNEM/BABAM GELDİ!" sevinç çığlıklarıyla boynumuza atılması için hangimiz bir ömür çalışıp çabalamayız ki? Sevelim, sevgimizi özgür ve özgün olarak hissettirelim Neşe çığlıklarına en çocuksu yanımızla, aynı neşeyle cevap verelim. Zira "SENİ SEVİYORUM!" çığlığını bekliyor yavrumuz, bitanemiz kocaman kocaman açtığı kollarıyla... 

Birsen İNAL  26.06.2011
 
***Değerli Sen De Yaz Site yöneticileri, nacizane yazmaya çalıştığım yazı ve şiirlerimi taclandırdığınız << yıldızlar >> için binlerce teşekkürler. Beni onurlandırıyorsunuz. ben de bu sitenin bir üyesi olma mutluluğunu fazlasıyla yaşıyorum. Yaşamınız ak yıldızların bile gölgelemeyeceği bir aklıkta olması dileğiyle selam ve sevgiler yolluyorum Diyarbakırdan sizlere.
( Bana Beni Çok Sevdiğini Söyler Misin Anne-baba başlıklı yazı Birsen İNAL tarafından 26.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.