En derin yaralar ve en büyük acılar karşısında dizelerle "yaşamı yaşanılır kılan" dostlar hoşbulduk. Hoşbulduk canlar. Güzel dostlar, usta kalemler arasında yazmak ayrıca"hoş" ve "güzel".

 

Gecenize geç saatlerde de olsa katılma şansını, hemşehrim sevgili Ayşe AKAR SÖKÜLMEZ kardeşimin çabasıyla beni havalimanından alıp adeta uçururcasına oğlumla birlikte Nünberg'e getirmeleriyle yakalamanın şaşkınlığını ve sevincini üzerimden atamadan Çağdaş Ozanlar Sitesi'nin kurucusu Ali USTA dostun beni yazar olarak usta kalemlerin yanında siteye eklemesinin  sevincini ve şaşkınlığını yaşıyorum. Sizlerle buluşmamı  sağlayan Çağdaş Ozanlarımızdan Ali USTA dosta binlerce selam olsun.

 

Ne güzel geceydi. Birkaç saatte yaşadıklarımı bir ömür boyu unutmayacağım. Benim için inanılmaz güzellikteydi pirler, dedeler ocağında, siz değerli ozanlarla bir arada olmak. Hele canım arkadaşım, hemşehrim Araştırmacı -Yazar Anjel DİKME ile karşılaşmamız, Anjel'in deyimiyle asrın buluşması gibiydi. Aylarca planlasak bu kadarını denk getiremezdik. Münih'e oğlumu ziyarete gelişimin bu güzel geceye denk gelmesi hayal edemiyeceğim güzellikte bir şeydi. Can kardeşim, dostum Feride KOLİKAN'ın  ta Osnaburg'dan kalkıp sekiz yüz km lik yolu hiç düşünmeden aşıp gelmesinin, yaptığı sürprizin, kapıda soğuk hava ve yağmura aldırmadan saatlerce bizi beklemesinin ve mutlu sonla kucaklaşmamızın anlatılması için sözcük bulmakta zorlanıyorum. Canım kardeşim, kardeşlerin en güzeli  Araştırmacı -Yazar Çağdaş Ozan Ezeli DOĞANAY'ın dostane ve sıcak  karşılaması bir anda kaynaşmamız, sanki yıllardır birbirimizi tanıyor gibiydik. Gitgide insanı insan yapan değerlerin bir bir yok olduğu günümüzde bizim bunları yaşıyor olmamız, aynı kültürün hamuru ile yoğrulduğumuzun, aynı pencereden bakıyor olmamızın dışında başka bir şey değildi... Konuşmadan sadece gülen gözlerle bakışırken, ne çok şey konuştuğumuzu düşünüyor olmamızdır bizim yaşadığımız.

 

Bir sonraki akşam Ezeli dostun sıcak yuvasında bir araya geldik. Avrupa'nın soğuk havasına ve insanların soğuk yüzlerine inat biz dostlar, Ezeli canın sazı, kana karıştığı anda bağımlılık yapan dizeleri, Çağdaş Ozanlarımızdan; Ali ÇAĞAN ve Mehmet Ali TELEK canların hoş sohbetleri, espriler, semaverde demlenen demli kaçak çayın doyumsuz tadıyla daha bir doyumsuzlaştırıyordu dost meclisini. Sevgili Feride ve sevgili Anjel'le bu sıcak ortamda, yine Anjel'in deyimiyle : Çoktan "ete- kemige" bürünerek adeta sevgi yumagı olduk. Gündüz dolaştığımız Dachau Ölüm Kampı'nın ölüm kampının vahşet görüntülerinin bizde bıraktığı derin üzüntüyü birazcık da olsa böyle güzel bir gecede üstümüzden atabilmiştik. Dostluğun, kardeşliğin tavan yaptığı anlardı...

Sevgiyle paylaşılan her şeyin güzel, içtenlikle, samimiyetle paylaşılan her lokmanın harika olduğu Ezeli can ve güzeller güzeli eşi Nihal can dostun sofrasında pizzaya uzanan ellerle, badeye değen leblerden dökülen sözlerin dostluğa atılan temelde sağlam harç olarak kalacağı gerçeğini yüreğimde taşıyarak, istemesem de memlekete yol aldım...

 

Üzerinde nefretle oynanıldığı, sevinçlerin yokedildiği, gülücüklerin yüzlerde dondurulduğu, hüzünlerin diz boyunu aştığı yamuk yerkürede, her şeye rağmen yüreklerimizde sevgi, barış ve kardeşlik duyguları eksik olmasın. Tüm olumsuzluklar karşısında bile; KALEMİMİZ CILIZ, DOSTLAR SEVGİSİZ KALMASIN...     SAYGILARIMLA( 12.KASIM. 2010 /// NUNBERG- MÜNİH )

 

Birsen İNAL   03.ARALIK.2010  /// DİYARBAKIR
 
*Resimdekiler soldan sağa: Birsen İNAL, Feride KOLİKAN, Ezeli DOĞANAY, Anjel DİKME
( Hoşbulduk başlıklı yazı Birsen İNAL tarafından 29.07.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.