Musikinin ritmi dalga, dalga yayılıyor boşlukta. Titreşimleri enstrümanının rengi, dokusu hakkında çağrışımlar uyandırıyor zihnimde. Görmediğim mahirane parmaklar, sahibinin coşku ve ustalığı ile sınırlı alanda koşuşturuyor notaların ardı sıra. Parmakların yakaladığı ezgiler; tam ruhun özlemini çektiği, zerresini bile ziyan etmekten kaçındığı güzellikte. Bir deha çapı ne olursa olsun bu denli bilmemeli estetik tutkumu, ama bak işte notalar ben daha tanımlamamışken onları, bir kılavuz becerisiyle ruhuma sinmekte ve güzellik tutkumu çekip çıkarmakta gün ışığına. Yalnız değilim. Daha önce bu yollardan geçen olmuş besbelli. Dökülen melodiler, hassasiyetine delil. Matematik algılama ruhun güzellik tutkusunda pişerek vermiş meyvesini. Kelimeler, kelimeler…ruhun derinliklerine musikinin sihriyle inerken uçuşup dağılmakta, duygunun esaretinde şekilsiz karikatüre dönüşmekte.

Çıplak bir hazzın karşılamasında sükût. İşte insan doğasının bakir yüzü. Sanatkarın dehasına ilham veren kaynak. Kelimelere biçim kazandırıp onlara rengini veren güç; bütün safiyeti, şeffaflığıyla musikinin ritminde hayat bulmakta. Hazza duyulan özlemde bir süre salınım ve orada konaklama. Ve çekiliş oradan. Zindeliğe, uyanıklığa geri dönüş.
24/07/2007
( Bilinçaltı Dehlizinde Atan Musiki Ritmi başlıklı yazı Aydin Akdeniz tarafından 15.08.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.