Darwinist'lerden İşte Öylesine Hikayeler-III

Evrimcilerin tarihe geçen en ilginç hikayelerinden biri de "umulan canavar" (hopefulmonster) teorisi-pardon- hikayesidir. Ara geçiş formlarını bulamayan Darwinistler yaşadıkları bunalım nedeniyle, evrim için ara geçiş formlarına ihtiyaç olmadığından söz etmeye başladılar. Bazıları değişimin yavaş yavaş ve aşama aşama değil, ani olduğunu iddia ettiler.

1940’larda Otto Schindewolf isimli bir Darwinist bilim adamı "ilk kuşun bir sürüngen yumurtasından çıktığını" iddia etti. Ve böylece sürüngenden kuşa geçişin nasıl olduğunu kendince açıklamış oldu. Öykü aynen şöyle:

Anne sürüngen sabırla yumurtalarının kırılmasını bekliyordu. Vakit tamamlanınca sürüngen yavruları yumurtalarından çıkmaya başladılar. Fakat en son yumurta bir türlü kırılmıyordu. Sonunda yumurtanın kabuğu çatladı. Diğerlerinden daha farklı olan yavrunun küçük kafası göründü. Anne sürüngen yeni doğan yavruya bakarak ; "Umarım değişir.." dedi şefkatle. Zaman ilerliyordu ama yavrusu hala değişmiyordu. Çünkü o bir sürüngen değil, bir KUŞtu :)

Hepimizin severek okuduğu "Çirkin Ördek Yavrusu" Masalını hatırlamışsınızdır. Darwinist tez de aynen sizin gibi bana bu masalı hatırlattı.

Bu mantıksız iddiaya göre sürüngenden kuşa böyle ani bir geçişin kanıtı kalamayacak; böylece de fosillerde delil arama sorunu da ortadan kalkacaktı. Böyle bir iddianın utanç verici olarak görülüp örtbas edilmesi gerekirken, bazı evrimciler bu komik iddiayı sahiplenmişler, hatta daha da geliştirmişler. Örneğin oldukça tanınan evrimci R. Goldschmidt "umulan canavar" olarak adlandırdığı makroevrimle, Schindewolf’un bu uç örneğini kabul ettiğini göstermiş.(Steven M. Stanley, Macroevolution: Pattern and Process, (1979), s. 159)

"Umulan canavar teorisi" olarak adlandırılan bu akıl ve mantık dışı hikayenin ilk aşamasının gerçekleşmiş olduğunu farz ederek devam etsek? Yani tüm akıl dışılığına rağmen, sebepsiz yere bu kuşun yumurtadan çıktığını kabul edelim. Bu kuşun yaşaması olası mıdır? Bu kuşun etrafında kendisini besleyecek, ihtiyaçlarını temin edecek bir başka kuş yoktur. Hadi bunun da gerçekleştiğini düşünelim ve şunu soralım; tesadüfen sürüngen yumurtasından çıkan bu kuş, kuş neslinin atası olabilir mi?

Bunun olabilmesi için, bir sürüngen yumurtasından daha aniden bu kuş için bir eş çıkmalıdır. Ancak bu şekilde yeni kuşlar oluşacaktır.

Şimdi neden "Çirkin Ördek Yavrusu" nu hatırlattığımı anlamışsınızdır umarım...En azından o bir masal. Bu ise birçok bilim adamının inandığı bir tez.

Devamı gelecek...Bitmez..
( Sürüngen Yumurtasından Çıkan Sevimli Yavru Kuş başlıklı yazı fuatturker tarafından 15.11.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.