MEÇHUL ASKER.
(Makale.)
   Çanakkale Savaşlarında, Gelibolu yarım adasında, bir Anzak askeri, şehit olan bir askerimizin gövdesinden ayrılmış kafatasını alarak, çantasına saklayıp gizlice memleketine götürmüş. bunu ne amaçla yaptığı meçhul, onu artık kendisi biliyor. Yıllar sonra yaşlanıp, hasta yatağına düşünce, hatta manevi baskılarında etkisiyle olacak ki yaptığına pişman olup, çocuklarına bu sırrını açıklar ve bunun devlet yetkililerine bildirmelerini ister. Avustralya hükümeti, Şehidimizin kafatasını 10.Mart.2003 te Türk makamlarına teslim ediyor. Böylece Aziz şehidimizin kafatası, uzun yıllar sonra ülkesine kavuşmuş oluyor.
 
   Çanakkale Şehitler Abidesinin önünde, her bölgeden şehitlerimizin sembolik mezarlerı vardır. Cam panolar üzerinde isimler yazılıdır, fakat mezarda ceset yoktur. Orada bir tek mezar vardır ki ayakucunda Meçhul Asker ve cam panosunda, yukarıda bahsettiğim olay yazmaktadır. İşte bu mezara 18.Mart.2003 tarihinde Avustralya'nın iade ettiği şehit Mehmetçiğimizin kafa tası definedilmiştir. Tüm şehitlerimizin ruhları şâd olsun.
 
   Şayet buraya hangi millete ait olduğu bilinmeyen birinin kafatası gömülse idi, ozaman buna hiçbir kimsenin bir diyeceği olamazdı. Fakat bu kafatası Türk Askerine ait olduğuna göre, O mezarın ayakucuna Meçhul Asker yazmak kimin fikridir ve ne amaçla yazılmıştır? Bunu ben ve birçok vatandaşım da anlamakta güçlük çekiyordur kanısındayım. Meçhul kelimesi sözlükte: Gizli, belirsiz,  esrarengiz ve gizemli anlamlara gelmektedir. Haluki bu soyu spu belli, adıda Kahraman Türk Mehmetçik olan şehidimize, Meçhul Asker demek acaba ne kadar doğru olur? Takdir Yüce milletimindir.
 
Dört ayak üzerine, Gelibolu yarım adasının en yüksek tepesine inşa edilen, 40m.70cm. Yüksekliğindeki Çanakkale Şehitler abidesi, Kahraman Mehmetçik'i temsil eder. Şehitlerimiz anısına yapılmıştır. Köşelerden bakıldığında, üç ayakmış görüntüsü verir ki, buda Mehmetçik sözcüğüün başı M harfini simgler. Abidenin inşası uzun yıllar sürmüş olup, bitirildikten sonra da gereken ilgi ve bakımı görememiştir. ancak şu 6 ile 7 yıl içinde onarımı ve birçok çevre düzenlemeleri yapılmaktadır. İlgilenenlerden Allah razı olsun.
 
Kahraman Türk Ordusu'nun bir ferdi olan, adına da Mehmetçik denilen bir şehidimin mezarına Meçhul Asker ibaresini yazmak, Şehidimin kemiklerini sızlatır kanısındayım. Bunlar benim naçizane fikirlerimdir. Burada kimseyi hedef alan bir düşüncem ve karalama niyetim olamaz. Fikirlerimi Milletimle paylaşmak tek dileğimdir. Saygılarımla. Hacı Raif Aydın. (Emekli öğretmen).
( Meçhul Asker. başlıklı yazı HACI tarafından 27.01.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.