1 Kurtar Beni -2

O gece, zorlukla uykuya daldım. Ertesi gün kendimi daha iyi hissediyordum. Erkenden işimin başındaydım. Biraz dinlendikten sonra dava dosyalarını incelemeye başlamıştım. Kapının tıklamasıyla başımı kaldırdım ve kapı açıldı. Sekreter Selma Hanım’ dı gelen.

 

      - Aysu Hanım, sizinle görüşmek isteyen bir hanım var.

 

-          Selma Hanım, az sonra görüşeyim. Az kaldı dava dosyasını inceliyorum.

-          Meşgul olduğunuzu söyledim ama acil olduğunu söylüyor.

-          Tamam Selma Hanım alın içeri görüşeyim.

 

Selma Hanım az sonra yanındaki kadınla girdi ve onu bıraktıktan sonra çıktı. Karşımda duran kadının tedirgin, ürkek bir hali vardı. Hemen ayağa kalktım ve yer gösterdim. Konuşmaya ne hali vardı ne de cesareti. Sabırla biraz sakinlemesini bekledikten sonra

 

-          Hoş geldiniz. Ben, Avukat Aysu, nasılsınız? Size nasıl yardımcı olabilirim?

-          Hoş buldum. İyi olmaya çalışıyorum. Ama iyi değilim. Yardımınıza çok ihtiyacım var.

Dedikten sonra bir süre sustu yine.

   

-          Tabii yardımcı olmak isterim size. Bu arada ne içersiniz. Çay, kahve, meyve suyu….

-          Teşekkür ederim. Sadece su istiyorum. Mümkünse…

 

Telefonla suyu istedim ve onu bu kez ben incelemeye başladım. Kumral, ela gözlüydü. Giyimi ise gayet düzgündü, tıpkı konuşması gibi.

 

Suyunu bitirdiğinde daha sakindi. Sadece konuşmaya nereden başlayacağını düşünüyor gibiydi.

 

-          Aysu Hanım, adım Melike, ben boşanmak istiyorum. Uzun süredir kocamdan şiddet görüyorum. Bu eziyetin sona ermesini istiyorum. Bugüne kadar bir türlü cesaret edemedim. Fakat artık dayanamıyorum. Açıkça konuşmak istiyorum. Karşımdaki insan çok güçlü. Epeydir araştırıyorum. Beni ona karşı koruyacak, savunacak güçlü bir avukata ihtiyacım vardı. En sonunda sizin doğru insan olduğunuza karar verdim. Kocam, hem güçlü hem de ruh hastası bir adam. Ayrıca, başka türlü bağlantıları olduğunu da biliyorum. Ölmekten de korkmuyorum artık. Onunla bu şekilde yaşamaktansa, ölmek daha iyi benim için.

-          Karamsar olmayın Melike Hanım. Öncelikle adalete güvenmenizi istiyorum sizden. Sonra neler yapabileceğimize karar veririz. Siz yalnız değilsiniz. Ülkemizde sayılarını bilemediğimiz kadar kadın var aynı durumda olan. Sizin öncelikle ruhen çok güçlü olmanız gerekiyor. Haklarınızı bilmeniz, karşısında dik durmanız gerekiyor bu süreçte. Şiddete maruz kaldığınızda, doktordan almış olduğunuz belge var mı acaba?

-          Maalesef elimde onu kanıtlayacağım belge yok. Bırakın rapor almayı, evden dışarı çıkmam mümkün olmuyor. Acısı bir yana, utanç duyuyorum. Gurur kırıcı bir olay. Bunu başkalarıyla paylaşmak çok zor inanın.

-          Kaç yıllık evlisiniz ?

-          Dokuz yıllık evliyim.

-          Çocuğunuz var mı?

-          Evet bir çocuğum var.

-          Kaç yaşında acaba?

-          Henüz yedi yaşında.Onun için hiç kolay bir yaşam değil. Tanıklık ettiği sahneler hayatı boyunca belleğinden silinmeyecek.O da çok huzursuz. En önemlisi de altını ıslatıyor. 

      -     Onlar için çok daha zor eminim. Melike Hanım, bu süreçte sığınabileceğiniz yakınınız                                    

             Var mı ?

-          Güvenebileceğim kimsem yok maalesef. Annemi ve babamı yıllar önce kaybettim.

-          Kız kardeşim var. O da yurt dışında yaşıyor. Aysu Hanım, insan gelecekte ne yaşayacağını bilemiyor.  Ben, evlendiğimde çalışıyordum. Öğretmendim. Kızıma hamile kalana kadar zorla da olsa çalıştım. Hiç razı olmamıştı çalışmama. Kızım, bahanesi oldu. Onun isteğiyle istifa ettim. Onu hiç tanıyamamışım. Sonra da gittikçe artarak devam etti sorunlarımız. Şimdi ise ölümü her an ensemde hissediyorum. Keşke bunları yıllar önce görebilseydim. Daha çok gencim. Kızım için ondan kurtulmalıyım. Ruh hastası bir adamla geriye kalan ömrümü yaşamak istemiyorum. Kurtarın beni Aysu Hanım. Sizlere verecek çok param yok. Sadece yaşamı seven bir kalbim var. Benim için de değil kızım için yardım edin bana. Kız kardeşim gereken yardımı yapacağına söz verdi. Gerekirse onun yanına da gidebilirim.

-          Melike Hanım, elimden ne geliyorsa yapacağım. Sonuçta ben de bir kadınım. Sadece siz gerekli belgeleri imzalayın ve güvenliğinizi sağlayana kadar bu konu hakkında kimseyle konuşmayın. Gerekirse, adli makamlardan sizi koruma altına almayı sağlarız. O süre içinde mümkün olduğunca, sağduyunuzu kaybetmeyin. Herhangi bir durumda da vereceğim telefon numarasından beni arayın.

-          Size nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum Aysu Hanım.

-          Başarmamız size bağlı. Hemen bu belgeleri imzalayın. Dediğim gibi eşinizin hissetmemesi lazım. Ruhi durumunu belgelemek de gerekebilir. Tıbbi yardım alıyor mu kendisi?

-          Maalesef, denedim ama başaramadım. Kabul etmiyor. Aslında… Onun başka bir sorunu var. O nedenle o şekilde davrandığını düşünüyorum. Nasıl anlatsam size…

-          Lütfen çekinmeyin. Bu konuştuklarımız burada kalır. Benim işimi kolaylaştıracak her detay çok önemli. Çekinmeyin anlatın.

-          Şey… Eşim yetersiz ve her denemesindeki başarısızlıktan sonra daha çok şiddet uyguluyor. Bunun çözümü elbette psikolojik yardım. Fakat dediğim gibi kabul etmiyor.

-          Anlıyorum. Bu durumu gerekirse kullanabiliriz. Tabii ki mecbur kalırsak. Siz belgeleri imzalayın ve evinize dönün Melike Hanım. Çok dikkat etmeliyiz.

 

Verdiğim evrakları imzaladı ve teşekkür ederek gitti.Geldiğinde ürkek edası kaybolmuş, yerine kendine güvenen bir edayla gittiğini görmek beni biraz olsun sevindirmişti. Her ne kadar ona güven vermeye çalışmışsam da başarısız olmaktan korkuyordum. Kendime olan güvensizlikle alakalı bir korku değildi aslında. Şiddet, her yerde dozunu arttırmıştı ve ben bu durumda nasıl koruyabilecektim onu bilemiyordum.


DEVAM EDECEK 

Nermin Kaçar 

( Kurtar Beni -2 başlıklı yazı Nermin Kaçar tarafından 20.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.