1 Hayat Şiir Gibidir



Hayat insanlara hediye edilmiş bir şiirdir. Kalemi güzel sözlere yönlendirmek elimizdedir. Bazı cümleleri yazarken anlamsız gelebilir, mutsuz edebilir, korkutabilir, küstürebilir. Ama şair, bunları tema olarak yazar. Hayatın gerçeğini yürek düşlerken, sevgiyi, insanca yaşamayı ister.

 

 İnsanlar istediklerini her şeyin önünde tutarak yaşama devam ederler. Vermek yerine hep almayı isterler. Hayat her zaman güzel adımlar atmayı gerektirir. Yaşarız, niçin, neye göre hareket etmeyi araştırırız. Var oluşumuzu anlamlandırma çabamız, tıpkı bir şiirin dizeleri gibidir. Dizeler tek hecelerden oluşmazlar. Tıpkı insanların yalnız yaşamayı tercih etmedikleri gibidir. Anlam, değer bilmek, anlaşılmak, sevmek, sevilmek birçok kelime gibidir. Yönelimlerde, yaşamın gerekliliğinde düşüncelerimiz bizleri daima en güzele iter.

 

Yıldızları izlediğimizde bir muntazamlık hissederiz. Sistemin gücünü, büyüklüğünü düşleriz. Farklı sorular aklımıza gelir. Bu var oluşta kendimize olumlu katkıları ekleriz. Eklerken soru ve cevaplar bizi tıpkı bir şiir gibi yolculuğa ve misafirliğe hazırlar. Duygularımız çaba ile hareket ederler.

 

 Yaşamın içinde kaliteyi, başarıyı yakalamak, insancıl bir sürecin parçasıdır. Sevgi içinde yaşamak, paylaşma olgusunu ve imkanlarını oluşturmak bizim görev ve sorumluluk bilincimizdir.

 

 

 

“Şiir; ne dertlidir, ne de bahtiyar. Ne şairindir, ne de okuyanın. Düşler içinde seyahate çıkan gölgelerdir. Rüzgârın esintisine bırakılan masal ya da mutluluk oyunudur.”                                        

 

 

 

 Sultan ÖZATEŞ/ Eğitimci-Yazar

( Hayat Şiir Gibidir başlıklı yazı AYYÜZLÜ tarafından 5.12.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.