“Zulüm ile abâd olanın, âhiri berbâd olur.” (Yunus Emre)

İçinde yaşadığınız düzen size hakkınız olanı vermiyorsa, size yapılan zulüm, yapan zalim, siz ise mazlum oluyorsunuz.

Yıllar sonra devran dönebilir ve siz veya yandaşlarınız erk kullanma pozisyonuna gelebilirsiniz. Hakkı teslim etmediğiniz takdirde ortada yine ve yeni bir zulüm var demektir.

Zulmün olduğu yerde mutlaka bir zalim ve bir mazlum vardır. Yani zalimlik bir kişiye, bir kesime yakıştırılacak bir sıfat değildir. Gün gelir mazlumlar zalim, zalimler mazlum olabilir.

“İnsanoğlu çiğ süt emmiştir.” sözü, hayatın her safhasında umulmadık anlarda tezahür eder ve etmektedir.

Nice mazlum olduğunu gerekçe sayarak zalimlik yapan kimseler vardır ki, gözlerini kan bürümüştür. Merhamet ve vicdan tamamen yok olmuştur.

Öteden beri var olup son zamanlarda yeniden tırmanışa geçen terör, yürekler yakmaya devam etmektedir ülkemizde.

Vatanımızı, milletimizi iç ve dış tehlike ve saldırılara karşı korumakla görevli asker ve polislerimiz, akla ziyan çeşitli tuzaklar kurularak kalleşçe ve hunharca öldürüp şehit eden teröristler, hiç bir gerekçeye sığınamazlar!..

Yıllarca yönümüzü çevirdiğimiz batı (Avrupa) ülkelerinin hiç biri gerçek manada dostumuz olmadı. Öyle ki, asker ve polisimizi öldüren teröristlerin silahları, mermileri ve hatta yiyecek-içecekleri bile onların sağladığı bir gerçektir.

Dış düşmanlarla, içerden hainlerin desteklediği, örgütlediği ve beslediği terör, aldığı siyasi destekle de iyice azıtarak eylemlerine devam etmektedir.

Peki, bu nereye ve ne zamana kadar devam edecektir?

 Zulümle, ihanetle ve kalleşlikle sürdürülen terörün amacına ulaşacağını zannedenler varsa kesinlikle yanılıyorlar!..

Nice badirelerden geçen vatanımız her bir ihanetin, saldırının, tuzağın, terör ve kaosun üstesinden gelmiştir. Zira köklü ve sağlam bir arka plana sahip olan milletimiz bu iç ve dış destekli bütün plan ve tuzakları, yapanların başına geçirecektir!..

Her türlü provokatörün söz konusu olabileceği gerçeğini de göz önünde bulundurarak, aziz milletimizin teyakkuzda olup, temkinli davranması elzemdir.

Zulmün uzun süre payidâr olduğu görülmemiştir. Zulümle saltanat sürülmez. Zalimler ve teröristler ölümden çok korkarlar. Şehitler ise, ölümün üstüne gidip ölümü bile korkutan seçkin kişilerdir.

Şehitlerin kanıyla yoğrulmuş olan bu cennet vatanımızda katil, cani ve zalim teröristlerin emellerine ulaşması imkânsızdır. Yüce Yaratanın da elbet bir planı vardır!.. O plan devreye girmeye görsün; işte o zaman bütün hainlere soludukları her nefes cehennem olur!..

Huzurlu günlerin habercisi; doğum sancıları kabilinden vaziyeti değerlendirerek, hamasetten uzak ve aklıselim ile hareket etmek, ümitsizliğe düşmemek icap eder!..

“De ki: Haber verin bana, eğer Allah'ın azabı ansızın veya açıktan size gelecek olursa, zalimler topluluğundan başkası mı helak olur?” (En’am Suresi, 47)

            “Onlara cehennemde ateşten bir yatak, üstlerine de (ateşten) örtüler vardır. Biz zalimleri işte böyle cezalandırırız.“  (A’raf Suresi, 41)

Gün birlik ve dirlik zamanıdır!..

Yüce Allah yâr ve yardımcımız olsun!..


MFK

( Zulüm İle Abâd Olunmaz!.. başlıklı yazı MFK tarafından 11.09.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu