1 Emekli Maaşı
EMEKLİLİK MAAŞI=ASGARİ ÜCRET 
Yaşlılık, çaresi olmayan tek hastalıktır. İnsan ömrü hayatında kendisi için gerekli sertfikasyon faaliyetlerini tamamladıktan sonra  iş hayatına işveren veya emekçi olarak girer. Öngörülen sürede pirim yatırdıktan sonra yaşlılık, sakatlık ölüm gibi hallerde maaşı bağlanır ..
Siz bu süreci olabildiğince zorlaştırır.. Müktesep hak niteliğindeki kanuna göre emekliliğe hak kazanmışların tabi oldukları yasayı görmezden gelir ve arttırdığınız bu paraları kaynak olarak başka alanlara sarkıtırsanız yönetimde hata var demektir.. Aldığını vereceksin.. Adam sana hayatını verdi.. En güzel yıllarını çalışma hayatı olarak sana sundu ve sen onun üzerinden stopaj pirim vergi  olarak gelir elde ettin.. Süresi grldiğinde ondan aldığını ona verecrksin Suriye liye değil.. Kıstıkça kısılırsın... 
Asgari ücret Yönetmeli ğine göre " Asgari ücret: İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücreti," ifade eder demiştir..
Nafaka bedelleri mahkeme kanalı ile belirlenirken de hiç geliriniz gözükmese, işiniz olmasa Bile yaşamak için asgari ücret elde ettiğiniz varsayılarak  bağlanır.. Yaşıyorsanız bu paraya sahipsinizdir..
Emekliye verilen maaş 2600 TL ile 3600 TL arasında belirlendi.. Bu garabet hal;İnsan değilsiniz şeklinde bir resmi açıklama yerine geçer mi? Emekli ye bu reva görülürken kullanılan abonelikten doğan faturaya dayalı borçlar da denklik için bir iskonta oranı kurala bağlanır mı?
Ömrünü işine vefa etmiş insanlara, reva görülen resmi belge niteliğindeki maaşlar onlara küfürdür ..
Asgari ücret, zorunlu yaşam şartlarının fiyata göre endekslenmiş şeklidir.. Emekli, Çocuklarını yetiştirmiş olsun, iş hayatına göre masrafları daha düşük olsa da emekli olmanın getirdiği "hayatın olağan akış şartlarından" bütçe lehine sonuç çıkarmaya çalışmsk cingözlüktür.
Yönetcilik pay etmesini bilmeyi, pay ederken adil olmayı da gerekli kılar..

TORUN HALİLİ
( Emekli Maaşı başlıklı yazı HALİLİ tarafından 6.02.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.