PARA DA ORUÇ
      11 Mart da Ramazan ayı başlamış olacak ruh ve beden ikilisi usulune ve akideye uygun şekilde tutulduğunda inşallah terbiye olacakdır…
        Tabi bu allah rızası için yapılan ibadeti,sağlık ,zayıf hücrelerin zayiatı ile hücre yenilenmesi,estetik görünüm sağlama,ortama ayak uydurma gibi ibadeti şirazesinden kaydırma kaygısı ile yapılırsa ruhunuz yaralanır bedeniniz yalandanda olsa yararlanır….
           Ramazan ın faydalarını say say bitmez .Bu işin alimleri zaten yaıyor,tartışıyor..Paraya oruç tutturabilir miyiz?
              Bozulan ekonomik dengeler ,fakir ama aç ülkeleri bizim önümüze kattı..Yani adam da yol yok..Hastane yok..Bu kadar nitelikli işsiz yok..Genç nüfusu yok..Ama gecen sene aldığı milli parası ile bu yıl aldığı milli parası arasında fark tok..Ekonomisi stabil,esnafı aldığı malı etiket değiştirmeden ,1sene sonra da satıyor..
             Misal Bulgaristan  1 leva 1.95 e tekabül ediyor .Geçen sene şubat ayında 1.99a tekabül ediyor .. Yani gecen seneye göre parası binde 5 civarında ufakda olsa değerlenmiştir..Bir diğer bizden kopan toprak parçadında kurulu Arnavutluk da 100 lek geçen sen de bu senede 1 Euro dır..
          Bu iki ülke de  genç nufus yok..Hepsi Avrupa nın çeşitli ülkelerine resmen kaçmış nitelikli iş gücü yok..İtalya dan aşçı,pakistan dan duvar ustası,nepal den bulaşıkçı ve garson getirerek işi çözmeye çalışıyor..
        Biz den büyüklük olarak ikisini toplasan üstünede Yunanistan ı eklesen bir İstanbul etmez..Ama bugün için Ülkemizdeki trakya esnafını elindeki paranın alım gücü ile taşıyan Bulgar vatandaşlarıdır..Arnavutluk da 30 sene ekmeğinin peşinde olan memleketini bırakmış Türklerin günahı nedir?
           Çözümn üretmede,inavasyonda Kafamız daha çok çalışıyor..Ordumuz daha güçlü şehirlerimiz daha müreffeh hepsinin nufus toplamının 5 katı turist ülkemize geliyor..Otel yatak sayısı onların hastane yatak sayıdının 10 bin katı ama bizim okumuşumuz da cahilimiz de emeklimiz de sürünüyor ..Esnaf etiket değiştirmeye yetişemiyor..Neden?
              Bu sadece yönetim zaafiyetinden kaynaklı bir davranış bozukluğu değildir..
Milletin parayı ezme hırsı,gösteriş budalalığına dayalı parayı yeme hırsı çılgın tüketimi,tedarikçilerin ahlak yoksunu maliyetten ari fiyatlandırma çalışmaları kör yakaladığını becerir anlayışını geliltirmiltir..
              Gelin bu ramazan ayında sadece ruh beden ikilisini değil parayı da terbiye edelim .Para da oruç tutsun..Mesela Soframızda devrim yapalım..Nano teknolojinin hammaddesi titantum dioksitle yıkanmış undan mamul beyaz ekmek hiç yemeyelim kaldın pide diyelim...Etinizi s*km deyip kasaba uğramayalım..Onun yerine et nasıl kurutulur hakkında ders çalışalım Atalarımız otsuz cayırsız kar bölgelerinde yaşamı idame ettirirken eti nasıl işlemişse öğrenelim..Kurbana hazırlık yapalım..
Markete galeriye renta car kalsın kaldığı yerde Avm lere alış veril için değil soğuk gavalarda gezme yeri olarak kullanalım ..Doğunun gösteriş kokan Saray sofralarından ,gösteriş harcamalarından vazgeçtiğimizi vazgeçebikeceğimizi gösterelim.. 
      Parayı ben terbiye ettim derken Kapitalist düzenin terbiyeli insanı sevmediğini biliyorum ve rest çekiyorum diyelim ..Yoksa bizi bunlar vallahi de billahi de sürürdürür..

TORUN HALİLİ
( Para Da Oruç başlıklı yazı HALİLİ tarafından 8.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.