Yeni Roma: Batı Medeniyeti ‘

Yeni Roma: Batı Medeniyeti ‘

A B Denemeleri Yeni Roma: Batı Medeniyeti ‘BİZ BU FİLMİ GÖRMÜŞTÜK MÜ? ’ DİYELİM NE DERSİNİZ?

Yeni Roma: Batı Medeniyeti

‘BİZ BU FİLMİ GÖRMÜŞTÜK MÜ? ’ DİYELİM NE DERSİNİZ?

İŞİD mişid bahane, petrol şahane… Batı İslam dünyasını sömürmek, bu sömürüyü kökleştirmek için her defasında yeni argümanlar icat etmiştir ve etmeye devam edecektir bundan böyle. Bu yeni bir argümandır ve aynı senaryo tekrarlanmaktadır


Onun için diyoruz ki; ‘biz bu filmi görmüştük, görmeye de devam edeceğiz.’ Geri dönerek bakalım, Libya’da Arap baharı vesilesiyle kan döken Kaddafi’yi bahane yapmış, Irak’ta Saddam’ın katliamlarını sebep göstererek iki defa harekat düzenlemiş, yanına aldığı batılılarla birlikte savaş tazminatı adı altında başta petrol olmak üzere bu ülkelerin zenginliklerini talan etmiştir.


Afganistan’ı hiç sebep bile arama gereğini duymadan, ikiz kule komplosunu gerekçe göstererek işgal etmiştir. Kuveyt zaten işgal edilmiştir kurtarıc(!) sı eliyle. Şimdi Ukrayna’da bir paylaşım savaşı verilmekte, ülke iç savaşa sokulmaktadır.

 Türkiye için de senaryo budur baştan beri, önce Türk- Kürt, sonra Alevi-Sünni ayrışması planlanmış, başarılamayınca şimdi laik- anti laik ayrışmasıyla gezi kalkışması görüntüsü altında karıştırılmaya çalışılmıştır.


İslam dünyası bu zalim kapitalist sömürücüler yüzünden kan ağlamaktadır. Devletler parçalanmakta, bitmeyen savaşlar planlanmakta, Müslüman Müslümana kırdırılmaktadır. Çin Doğu Türkistan’ı ezim ezim ezmekte, yok pahasına Firavun esirleri gibi çalıştırdığı Türkleri en ufak bir başkaldırıda katletmektedir. Ucuz üretim için köleleştirdiği Müslümanları en ufak bir kıpırtıda kanla boğmakta, zulüm düzeninin sürmesini sağlamaktadır.


Hindistan’da Müslümanlar ezilmekte, Keşmir’de Müslümanlar esaret altında yaşamaktadır. Bangladeş’te yine Müslümanlar baskı altındadır. İngilizler yıllarca sömürdükleri Hindistan’ı özgürleştirirken parçalamış, Müslümanları büyük güç olmalarını önleyerek zulmün ve sömürünün devamını sağlamıştır.


Mısır’da İslamcı iktidar darbeyle alaşağı edilmiş, Filistin İsrail tarafından adım adım yok edilmiştir. Lübnan yıllardır iç savaşa mahkum edilmiş, Ürdün İsrail yanlısı bir yönetime teslim edilmiştir. Çeçenistan Rus sömürüsüne terk edilmiş. Gürcistan bir sömürgeciden öbürüne devredilmiştir. Afrika yüzyıldır Batılıların sömürge kıtası olarak açlığa ve sefalete terk edilmiştir.


Dünya bir sömürü ve zulüm meydanıdır artık. Ölümler büyük devletlerin kasasına gelir olarak dönmekte, küçük devletlerin acı, kan ve gözyaşı hanesini kabartmaktadır. Açlık ve sefalet te çabası olarak beri yanda arz’ı-endam etmektedir.


Bu yüzden Tonbee’nin tespitiyle dünya Osmanlıya muhtaçtır. Osmanlı sömürmemiş, imar etmiştir. Osmanlı adalet dağıtmış, zulüm yapmamıştır.


Batı ise Roma’nın yeni bir devamı olarak hep sömürü ve zulüm peşinde koşmuştur. Batı hakimiyeti dünyaya hep zulüm pompalamış, adalet söylemleri sözde kalmış, insan hakları batı hakları olarak addedilmiştir. Batı kendisinden başkaları insan bile saymamıştır.


Batı hep aldatmıştır. Çünkü batı Roma’dır. Roma ise kölelik ve sömürge düzenine dayalı zulüm imparatorluğudur. Doğuysa zulmün yeni ocağıdır.

 Komünist dünya kapitalist dünya ile el ele vermiş dünyayı sömürge alanı olarak bölüşmüştür. Olan Müslüman dünyaya olmaktadır. Tek çare İslam’ın dirilişidir. Doğu ve batı halklarının da kurtuluşu buna bağlıdır.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 12.9.2014
( Yeni Roma: Batı Medeniyeti ‘ başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 13.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu