Merhaba babacığım,

Yine şiir yazamadım sana…Bu babalar günü elim boş geleceğim sana yine…Saatler kaldı yanına gelmeme..Yine soğuk bir mermer karşılayacak beni…
Yarın babalar günü…Ne çok bayram geçti, ne çok kandil ve üç babalar günü ellerini öpmeyi özledim baba.

Bugün bahçede oturdum uzun süre karşımdaymışsın gibi.Biliyor musun sadece tek bir ortanca vardı ve çuhalar..Beraber budamıştık en son ortancaları da bir daha elimi sürmemiştim..Açmamıştı üç yıldır ortancalar bu yıl bir tane açmış ağladım..Kimse görmedi beni çünkü kimse yoktu..

Ahh baba….Niye bana yalnızken ağlamayı öğrettin..Bir tek senin yanında ağlardım bana
__sen ağlamak istiyorsun deli kız …Hadi dizimde ağla derdin…Saçlarımda elin sessizce ağlardım..Ya seninle ya yalnız…

Şimdilerdeki ağlama duvarım buzdolabının yanı..Yere oturup bir sığınak gibi orada ağlıyorum kimse görmesin diye..Oysa bağıra bağıra ağlamak istiyorum.İnsanların arasında, sokakta, arabada bir uçurumun kenarında..Yüzümde kalkan gibi o sahte gülümseyişi taşımaktan yoruldum…Niye bana ağlamayı yasakladın baba…Niye gözyaşlarını sakla ki seni güçlü sansınlar dedin…Güçlü olmak istemiyorum ben öyle gözükmek de...Sırtımı yasladığım bir dağ yok baba sen yoksun ki güçlü değilim değilim işte...Baba seni çok özledim…Çok….

Ne zaman bir baba kız görsem birlikte sanki bir vitrine bakar gibi bakıyorum baba.Alamıyorum gözlerimi işte o zaman daha bir koyuyor yokluğun..Mermerler öyle soğuk ve ruhsuz ki baba..Öperken dudaklarım üşüyor…Üşüyor….
 
Ama sevgin sıcacık hatıralarımız sıcacık baba(m)...Soyadını taşımaktan hep gurur duyduğum adam..Babalık vasıflarının hepsini birden yüreğinde barındırmaktan mutluluk duyan güçlü adam..Dünyanın en mutlu çocukluğunu bana yaşatan benim hep en iyi arkadaşım olan adam..
 
 
Ne mutlu baba..İyi ki senin kızındım ve ben mutlu bir aşk'ın ürünüydüm buradan sana ve emanetin olan  anneme teşekkür ediyorum ikinizi de çok seviyorum..Hâlâ annemde kokun var babacığım...Çünkü  annem hâlâ sen kokan kasketinle dertleşiyor...
 
 
Dün gece semadaki meleklerle sevgimi yolladım sana...Senin ve cennetteki tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun babacığım..Ve yeryüzündeki babaların da Babalar günü kutlu olsun..
 
 
Göğsünde uyuyacağım güne dek sevgiyle duayla babacığım..
 
 
Türkân ÇAĞLAYAN..*(ıdış'ın)
( B A B A başlıklı yazı de_-soulmate tarafından 20.06.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu