Zaman zaman edebiyat dostlarım gelir iş yerime.Bunlardan biri de Kadir Özdarlar;Maraş Sütçü imam Üniversitesi Edebiyat öğretmeni.Unvanı yardımcı doçent.Ama O bizim gözümüzde daha çok önemli.Önemi genç yazarlara ilgi göstermesi ve Onları teşvik etmesi.
 
Şimdi O nun Fatma Çetin Kabadayı için;Kayseri Hakimiyet gazetesindeki yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
"Sizi bilmem ama ben zaman zaman açık hava müzesi olan Kayseri’de tarihi teneffüs etmeyi çok severim.Sıkça ziyaret ettiğim yerlerden biri de “Vezir Hanı” dır.Bunda herhalde merkezi bir yerde olması, sessiziği ve insana huzur veren bir mekan olması etken olmalıdır.

Geçenlerde burada öğrencim Baretta Şapka sahibi ama aynı zamanda şair ve hikayeci Mustafa Filizman’ın dükkanına bir dostumla beraber vardık.Hemen tanıdık esnaflar da geldi.Ocaklar parladı,çaylarımız hazırlanırken; koyu bir edebiyat sohbeti başladı.

Sohbet başladı ama masa üzerindeki bir kitap dikkatimi çekti:Fatma Çetin Kabadayı’nın “Hoşçakal Anne “adlı romanı.Ne yazarını ve ne de kitabı tanıyorum.Dikkatimi anlayınca :Yazarı,Yeşilhisarlı bir öğretmen hanım, dedi bizim Mustafa.

Şahsen yerel sanatçılara ve çalışmalarına çok önem veririm.Zira yerel zengin kültür çalışmaları olayınca doğru dürüst bir Anadolu tarihi ve edebiyatının yazılacağına inanmam.Bu bakımdan bu yerel çalışmaları küçümsemeden taki etmeye çalışırım.Bu hassasiyetle kitabı karıştırmaya başladım.

Küçük biyografisinde, yazar şunları özetlemiş:1974 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta, ve lise tahsili Kayseri’de tamamladı.Yüksek tahsilini ise Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünde yaptı ve  1994’de bitirdi.  Mezun olduktan sonra öğretmen olarak hayata atıldı.Evli ve iki çocuk annesi.

Öğretmenliğe başladıktan sonra önce kuklalar sonra da çocuk oyunları üzerine folklorik yayınları dikkat çekici.Elveda Evliliğim adlı romanı ise diğer bir çalışması.Okuduğum romanı “Hoşça kal Anne “ ise üvey evlat konusunu ele alıyor.Yapıcı ve yüreklendirici bir anlatımı var.Diyaloglar güzel.

Sonuç olarak Kayseri edebiyatı ve dolayısıyla Türk Edebiyatı yeni bir sanatçı kazanıyor.Bu  hiç de küçümsenecek bir olay değil.Yeni eserlerini beklediğimizi belirtelim.

Not:Yazarla haberleşme adresi [email protected]  " 
( Fatma Çetin Kabadayı Yı Keşfetmek Ve Kadir Özdamarlar başlıklı yazı M.Filizman tarafından 7.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu