"İstibdadın her türlüsü kendi sonunu hazırlar.!fakat basın istibdadı kendi sonunun yanında ülkenin geleceğinide koyar."

                                                                            İSMET BOZDAĞ


Bu veciz söz;Dünya'da ve Türkiye'de Basın İstibdadı,adlı eserinden alıntı.
28 şubat sürecinde yaşanan olaylar basının üstünde kaldı.Bu süreçde yalnız bir cunta hareketi değil,onlarla işbirliği yapan Türk basının köşe yazarlarını daha çok öne çıkardı.
Karşılıklı suçlamalar nasıl bir süreçden geçtiğimiz gösteriyor.
Mutlaka seçim yoluyla iktidara gelmiş partiler normal yolla, seçim ile gitmek durumunda kalmalılar.
28 şubat da yaşanan olaylar ;cunta,basın ,ve patronların işbirliğiyle meydana gelmiştir.Şimdi herkesim kendini aklama sürecine girmiştir.

Gelinen ortak nokta":Hoca'ya haksızlık ettik."

Hiçbir cunta hareketinin siyaseti dizayn edemeyeceğini tecrübe ettik.Toplum mühendisleride anladı sanırım.

Bu sürecin Kahramanı yoktur.Benim bu süreçde tanık olduğum ,Hasan Celal Güzeldir.Bir ramanan günü,iftar saatine yakın ötobüs durağında elinde megafon,yalnız,korumasız,bu süreci anlatıyordu.Otobüs bekleyenlere,,bıkmadan usanmadan.

Basın bu süreçde niçin gündeme oturdu;

Can Ataklı'nın  bir olaya tanıklığıın ifşatı sebebiyle.O olay neydi?Bahattin Yücel'i istifaya zorlayan "şantaj"belgelerin rakip gazetede olmasıydı.Ama olayı doğruluyor. Ve durumu idare ediyor.Hiçbir gazeteciyi suçlamıyor.

Aydın Doğan;Özkök bunu yaptıysa "şerefsizdir"diyor.
Özkök;ben yapmadım diyor.Şartlı istifasını sunuyor.
Ertuğrul Özkök;
Ahmet Hakan'ı suçluyor;bu gazetecilerin CNN de ne işi var diye.

Ortada bir şuç var ama bu olaya tanık olanlar bile net bir açıklama yapamıyor.

Bugün istibdat mahiyet değiştiriyor.Değişmeyen istibdadın postmodern hali.Basın kaybediyor.Ülke kaybediyor.Dünya hızla değişirken biz içe dönük konularla gündem oluşturuyoruz.

Son dönemdeki kısır tartışmalara bakalım,başörtüsü,ergenekon,mit,emniyet.Aradabir Sarkozy' de olmasa başımız çıkarıp dış dünyada neler oluyor diye baklamayı düşünemeyeceğiz.

Oysa ülkenin gündeminde;cari açıklar,credi kartlarının borcunun tehlikeli boyutlara ulaşması,Sözde Arap baharı ve komşu ülkelerdeki olaylara,bakış açımız olmalı..Malatya'daki üstlerin niçin ve kime karşı olduğunu iyi okumamız gerekli.Bizi İran ile tehlikeli ilişkilere doğru sürükleye bilirler.Dış ülkelerle ilişkilerimiz milli menfaatlerimize göre iyi dengelemeliyiz.

Ama tv lere baktığımızda popüler kütürün etkisiyle iki farklı Türkiye'de yaşadığımızı hissediyoruz.
Birileri bizleri uyutuyor.


( Basın İstibdadı Ve 28 Şubat Süreci başlıklı yazı M.Filizman tarafından 5.03.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.