Cemal yine köşeye sıkışır.Annesi kati söz ister.Cemal ya sigarayı bırakacak yada annesi bütün olan biteni babasına anlatacak.Babasının huyunu ve eline aldı mı nasıl dövdüğünü çok iyi bilen Cemal;’’tamam anneciğim sana söz bir daha o iğrenç şeyi ağzıma koymayacağım,ne olursun babama bir şey söyleme’’ diyerek annesinin ayaklarına kapanır ve yalvarıp yakarır.

  

   Cemal ne yapıp edip annesini inandırıp ikna etmek zorunda ama nasıl ? Biranda doğrulup ayağa kalkan Cemal,ikna için ilk denemesini yapar.Başına onca belayı getiren sigaranın yarısını içip cebine koymuştu.Cemal’in o an aklına sigaranın diğer yarısı gelir,çıkarır cebinden;’’bak anneciğim bu o içtiğim sigaranın yarısı atıyorum yere,bir güzel de çiğniyorum.Şimdi bana inandın mı anacığım?’’der.Annesi; ‘’Ah oğlum şimdi beni ikna ettin ama artık attığın her adımda gözüm üstünde olacak en ufak bir açığını yakaladığımda,bir daha asla affetmem seni haberin olsun ‘’der.Cemal; ‘’tamam anneciğim söz bir daha olmayacak ‘’ diyerek annesinin yanaklarından öper.

  

   Aradan hayli zaman geçer.Mevsim kışken bahar olur,yaz gelir.Reşberlik başlar.Bu dönemde herkes birbirine yardım eder.Komşulardan Davut gilde patoz vurulacaktır.Cemal ve birkaç arkadaşı daha Davut gile patoza yardıma giderler.Üç saat kadar sıkı bir çalışmanın ardından patoz biter harman kaldırılır.Toz duman içinde kalan Cemal ve arkadaşları çeşmeye koşarlar el yüz yıkanıp,tozdan arınırlar.
 
  Davut gilde hazırlanan yemeği yemek üzere toplanılır.Yemekler yenilir,arkasından çay servisi başlar.Çaylar içilirken,yine o iğrenç sigaralar tellenir.Bir yandan yorgunluk atılırken,diğer yandan da hoş bir sohbete başlanır.Bu arada kapı çalar.Gelen kişi meşhur kızılcık sopalı Ömer beydir.Ömer bey buyur edilir.Ömer bey selam verir ve oturur Cemal’in karşısına.Hemen ona da çay ikramı yapılır.Hoşbeş ve hal hatırdan sonra sohbet döner dolaşır,tek dal sigaraya gelir.

  

   O tek dal sigara için onca şey yapan Ömer bey,Cemal’e döner ; ‘’sen o olayı şurada anlat,söz sana iki paket sigara vereceğim’’der
 
Devam edecek...
 
01/10/2010 Cemal YOSMA İST.  (AŞK ADAMI)
( Alt Tarafı Tek Dal Sigara....4 başlıklı yazı Cemal YOSMA tarafından 1.10.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu