Cemal dayaktan kurtulabilmek için,Ömer beyin şartlarını can kulağıyla dinler dinlemesine ama bir türlü karar veremez hangi şartı yerine getireceğine.En kolayı dumanlı dağlar türküsünü söylemek diye düşünür ama o türkü Cemal’in ezberinde yok,bilmiyor nasıl okuyacak ? Ömer bey Cemal’e döner, ‘’ anlaşılmayan bir şey var mı, tekrar edeyim mi? ‘’ diye sorar.Cemal’de ses yok. ‘’ o halde sana beş dakika süre.Çabuk kararını ver sabrım tükeniyor haberin olsun .’’

  

   Orada bulunan onca genç delikanlılar da pür dikkat olayı izliyorlar.Acaba Cemal ne yapacak diye merak ediyorlar.Verilen süre dolmak üzere ama Cemal hala bir karara varamadı ve zangır zangır titrediği gözlerden kaçmadı.Cemal’in bileğini sıkı sıkı tutan Ömer bey, ‘’hadi bakalım süre bitti kararını açıkla.Hangi seçeneği uygulayacaksın ? yoksa dördüncü seçenek dayak yemeyi mi seçiyorsun ? Beni daha fazla oyalama,burada işimi gücümü bırakıp seninle uğraşıyorum.Benim sabrımı daha fazla zorlama.Ya herro ya merro. ‘’ Korkudan tir tir titreyen Cemal dan çıt çıkmıyor.Oflayıp puflayan Ömer bey,’’ benden günah gitti ‘’ diyerek tü der kızılcık sopasına,onca gencin içinde Cemal’i evire çevire bir güzel döver.

 

   Ömer beyin bir ara boşluğunu yakalayan Cemal,elinden kurtulduğu gibi bacadan çöplüğe atlayarak oradan uzaklaşır.Bu kez Ömer bey Cemal’in peşinden gitmez.Orada bulunan gençlere döner. ‘’bakın çocuklar,Cemal bugün büyük bir hata yaptı,gördüğünüz gibi bu hatanın bedelini ağır ödedi.Sanmıyorum bir daha böyle bir hata yapabilsin,bu ders yeter ona.Herhalde bu yaşanan olaydan sizlerde payınıza düşeni almışsınızdır.Bu olay kulağınıza küpe olsun ‘’ diyen Ömer bey öfkesini kusmuş,sakin sakin evine döner.

 

   Hala peşimden gelir korkusuyla eve gidemeyen Cemal,saklanmak için kuytu bir köşe bulur.Bir nevi mevzi gibi.Oradan evlerini gözetler kimler girip çıkıyor diye.Cemal orada hayli bekler.Akşam karanlığı yavaş yavaş yüzünü gösterir.Ömer beyin gelmediğinden emin olan Cemal,yavaş yavaş cesaretini toplayıp,eve gitmeye karar verir.Yüzü gözü kıpkırmızı,üstü başı ıslak eve giren Cemal’i ilk gören annesi,’’ bu ne hal evladım ! Sen öğlenden beri nerdesin? Ne oldu sana böyle kavga mı ettin birileriyle ? Çabuk anlat bana.’’der.Cemal yok bir şey dese de annesinin ısrarlarına daha fazla dayanamayıp,başından geçenleri bir bir anlatır.

 

   Pür dikkat Cemal’i dinleyen annesi,’’ ah be evladım,tek dal sigara için değer mi bu yaşadıklarına ?Hem sigara dediğin nedir ki ? O pisliğe bulaştın ! sen hiç mi canının kıymetini bilmiyorsun ? O iğrenç şey için bunca dayak yemişsin,dua et ki baban evde yok yoksa onun elinden de kurtulamazdın.Ah be oğlum parasını el,dumanını yel alır.Hem cebine hem canına yazık.Bir daha bu pisliği ağzına koymayacağına dair bana söz ver.Yoksa anlatırım her şeyi babana.Ömer beyin elinden kurtulmuşsun ama babanın elinden kurtulamazsın.

 

 Devam edecek...
 
 15/08/2010  (AŞK ADAMI)  İST.
( Alt Tarafı Tek Dal Sigara3 başlıklı yazı Cemal YOSMA tarafından 15.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu