BUGÜN BABALAR GÜNÜ...
 
     ...Bugün ,BABALAR GÜNÜydü.Tek başıma,-en baba ,acıları  ve yalnızlıkları -yaşadığım  gündü.Daha  sabahtan,*-aşk dolu sözcüklerle,şefkat  kokulu öpücüklerle*uyanmak yerine..geceden  kurulmuş,bir  cep telefonunun,o  sevimsiz alarmıyla uyanarak,-bu meşhur güne -başladım.
       Beni ,BABA yapanın.BAŞÇEŞME MEZARLIĞINDA..bana BABA diyenlerin,diyar-ı gurbet  ellerinde olduğu  bir  ortamda,herkesin  ailesiyle ve  çoluk çocuğuyla mutlu  olduğu  bir  günde,benim mutlu-şen  -şakrak  olmamı  beklemek,sanırım,bana  yapılacak,en  büyük  haksızlık  ve  aymazlık  olması  gerekirdi..
       Benim  yaşımda,başımda olanların..bazılarının bile hala,babaları varken ,bugün  için  benim,,ne BABAM ,ne de bana yüzüme -BABACIĞIM- diyeceklerim vardı,çünki  kaderimiz  sayesinde,AİLEM,İPİ  KOPMUŞ TESBİHE DÖNMÜŞTÜ...
      Ben ,tüm bunları,kendime acımak ve acındırmak için,dile  getirmedim.Ama,içimdeki  enkazın,susturulmuş avazımın,dahi..-ZENCİ  ALINYAZIMIN-YIKINTILARI,SIKINTILARIVE  ÇIKINTILARI içinde,içimde umuda  ve  mutluluğa dair hiçbirşeylerin olmadığının,naçizane ve acizane,kul olarak bilinmesini  istedim,SİZCE  ÇOK ŞEY  Mİ İSTEDİM..
      Rahmetli ,sevgili  eşim..SARI  GÜLÜM,SAKLI  CENNETİM,sağ olsaydı..MERVE/mle ÇAĞRI/m yanımda olsaydı,,ben  böyle mi olurdum.Lanet olası duyguları,,birer ay arayla iki kez  yaşadım..Geçen ay ANNELER GÜNÜNDE..sevgili eşimi MÜYESSERİMİ,,nasıl aradıysam,bugün -güya benim  günümde-ÜÇÜNÜ DE tekrar aradım,bulamayıncada .çocuklar  gibi  ağladım..Hem de,ne gözyaşlarımı,ne de hıçkırıklarımı,kimselerden  saklamadan,,*-ERKEKLER AĞLAMAZ-*diyenler,,bugün pek  benim yanıma  sokulmasalar,çok iyi olur,,,
      Hayatım boyunca,ADAMLIĞI tarif  ederken,tanımlarken hep şu ölçüyü kullandım.-ADAM DEDİĞİN,ÖLÜ EVİNDE AĞLAYACAK,DÜĞÜNEVİNDE  OYNAYACAK VE  DE ,EKMEĞİ YENİLİR,SUYU İÇİLİR  OLACAK ..diye...
Bugün  DOSTLAR..benim  evim -ÖLÜ EVİYDİ-Sevdiklerim,,sevenlerim benden  öylesine uzaklardı ki, KAF DAĞI  bile,elimizin  altında sayılırdı.
.....BUGÜN-demek-BABALAR  GÜNÜYDÜ..EN ACI VE EN  BABA DERTLERİN-KEDERLERİN YUMAĞINDA,,MUTLULUKLARIN  ÇOK ÇOK  UZAĞINDA..İLK KEZ,,İÇİMDEKİ AKREPLERE İNAT..SAATLERDEKİ  AKREP VE  YELKOVANIN..İŞLERİNİ...BİRAN  ÖNCE  BİTİRMELERİNİ  İSTEDİM..Yine  soruyorum dostlar..çok  şey mi  istedim..Söyleyin  ALLAH AŞKINA..
( Bugün Babalar Günü ... başlıklı yazı Mustafa KESER tarafından 20.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu