Özlemin  özerk bir  yürek gibi içimde bayrağını sallıyor. Bu vatan hepimizin. Hepimiz kardeşiz.Üstünlük ancak  takvadadır.  Direniş  haklılığın  belki  oyunudur;ama  demokratik, akılcı,insanı, inancıl  olmalı.

*Yalnız  kendi  düşlerine   bayrak  sallamak, yalnız özdeşlerine işlem olmak  Vandalizme maşa olup   hüzne  naaş  kaldırmak  direniş değil.

-Kendiniz hesabınızı  bitirmeden başkasından hesap  soramazsınız.İçindeki   hasta egoları   tedavi ettirmeden , kirlenmiş   bilinçaltı filtrenizi  temizlemeden, bir fikrin  güdümünde   tekil bir yaşam   ve düşünce felsefesine sarılarak   bir başkasını   yok saymak hastalığından arınmadan hesap  soramazsın.

-İnsan içindeki çocuğun  yürek devletini kurmadan, kendinle barışmadan   başkasına hesap  soramaz.

 

-Kendini bilen  Rabbini bilir, Rabbini  bilen herkesi bilir. Herkesi bilen  kendinle tanışma okuluna  gider.Temel dinamiklerimiz var.Beynini, zekanı,   kalbini,  mideni dolduracak  besleyici  etmenlere teslim olmak lazım.İnsan , temel merkezlerini mutlak, evrensel, değişmez  temellerle doyurmalı.

-Öylesine  sokak  direnişleri   acizliktir, kendini bilmemektir.İlimden, inançlardan,  algılardan,  mutlak  olgulardan maruz kalmaktır.

-İnsan, her duygunun  terazisinde binlerce kez  taranmalı.Allah’ın adil   terazisinde  taranmalı.

-İnsanlar bin çeşit değildir. İnsanlar, iki çeşittir.İyiler, kötüler.İnsanlık  tarihinden beri  Hak ile Batıl  hep vardı.  Kimisi  kötünün içinde   iyiyi arar, savunur, doğmatikliğini o   yolda serer.Kimisi de   iyiliğin yolunda karınca olur.Taşır kendince   en iyileri.

-Amaçla  amaçsızlık arasına sızanların sazanları  mıyız?  Hangi anaç  amacın  mayınlarında  kendinize  hüzünlü  gelecek   kuruyorsunuz.

İnsan önce kendi  yüreğine, beynine, dünyana sahip olmalı.İnsan, önce kendini  fethetmeli.Başkasının bir başkası   gibi maşa olarak kullanılıp   çıkarların kebabı olmaması gerekir.

''Yürekten itaat edeceğim tek bir iktidar var;
Kendi aklımın kararı, kendi vicdanımın emrettiği''

____ William Godwin _____

 

Şimdi  kendi vicdani kapımızı açarken başkasının  vicdan ve yaşam atlasına  saldırmanın etiği nedir?  Dünya sadece bencil  güdülerin  merkezi değildir…

İnsan, sevmek, sevdikleriyle  yaşamaya, yaşlanmaya    aynadır.

1Bir kez olsun aynı şeyleri hissetmeyi başarabilenler,
Birbirini hep anlayacaktır...!"

____ Andrey Tarkovski _____

 

Birbirimizi anlamak, birbirimizle anlaşmak şehirlerinden   güzel bir atlas kurmaya  gitmek gerekir.Herkes,  kendi fikrinin renginde olabilir;ama herkes  başka  fikrin rengini  karalamak, üstünü çizmek zorunda değil.

-Benzeşmelerimize   denklem  başkasına  işlemsiz acı olmak ölçü mü?  Hedonistçe   kendi  fikrine  kurban olmayı  seçmek   hangi doğrunun  yanılgısı ?

-Arınmış, arıtılmış, kendini bilmiş, bilincin   aynasından,  ilmin güneşinden esinlenmiş  sevgi ve hoşgörüye akan    iyi örnekler  dilimiyle yaşamak  çok  doğru ve güzeldir.

 

 

 

( Kendimizi Bilmek, Direniş Ve Vandallara Mandal başlıklı yazı edward34 tarafından 6/7/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.