Merhaba, ben bilinmeyen bir coğrafyanın bilinmeyen bir köyündeyim. Burada ki bilinmeyen bu halka bir şeyler anlatmak için geldim. Ve onlara kendi ülkemde olanları anlatarak onların aydınlanması sağlamaya çalışacaktım. Tabi onların da kendi bilinmez ülkesindeki bilinmez mücadelesini anlayamaya çalışacaktım. 
Yalnız bir sorun vardı. Bu bilinmeyen halk bilinmeyen bir dilde konuşuyordu. Bundan dolayı Anlaşmakta ciddi sorunlar yaşıyordum. Neyse ki bir tercüman buldum. 
Önce ben anlattım. Taksimdeki gezi olaylarıyla başladım anlatmaya.
Tuhaftır ki taksim gezi deki olaylarını onlarda daha önce benzer bir şekilde yaşamışlar. Olay birkaç yıl önce yaşanmış. Olay sırasında Ciddi bir muhaliflik hâkim olmuş bu bilinmeyen ülkede. Yalnız bu bilinmeyen ülkede yine bir şey değişmemiş. 
Neden? Diye sordum. Onlar da söyle cevap verdi: Önce kitlesel değildik. Burada ki güvenlik güçleri aşırı şiddet uygulayınca sayımız bir anda arttı. Ve yeni yeni kendilerine sosyalist diyen zümreler geldi. Sayıları fazla değildi ancak çok farklı fraksiyonlardı... Önce birbiriyle didiştiler. Sonra birileri çıkıp konser verdi. Güya destek amaçlı… Meğer her biri kendilerine insan örgütlemek için böyle ucuz hamleler peşine düşmüş. Sonra düzen siyasetleri yığıldı buraya. Biz öldük biz yaralandık. Kendilerine sosyalist diyenler ise ucuz siyaset peşinde iken düzen siyaseti kaptı her şeyi. Eee sonra değişen bir şey olmadı. Her şey unutuldu. Bu bilinmez ülkenin bilinmez insanları kendi yaşadıkları olayları bilinmez dilde anlatırken ben dinledim.

Çünkü
Olay bizim ülkedeki olaylara ve özellikle taksim gezideki olaylara o kadar çok benziyordu ki bana sadece susup dinlemek kaldı.

Aziz nesinin dediği gibi:" sistem baktı ki sosyalizmle başa çıkamayacak sahte sosyalistler yarattı bu sahte sosyalistler sosyalizmi bombok etti."

 

(Eleştiri)

                                           

 

                                                               ATEŞ

 

( Gezi Olayları başlıklı yazı FerhatDEMİR tarafından 8/7/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.