1 Kelimelerdir Manevi Rehberiniz...


Onanmaz zaman zaman bazen de ağırdır ödemek bedelini tüm tutarsızlıklarının belki de sakınan göze çöp batması kadar olağan dışı.

 

Kifayetsiz bir seyirdir adına ömür denen çalarken senden ve inanılmaz bir çalımla sırıtırken eğreti bir dokunuş peyda olmuşken omzunda ne kadar ağır olur olursa heyben.

 

Ezeli bir rüzgâr belki de nereden estiği belirsiz belki bir yudum su canına can katan: Sevda gibi, insan gibi nasıl da masumane bir dokunuştur gözün göze değdiği o an.

 

İzafi yolculuğun hangi durağı olursa olsa mola verdiğin, bir o kadar somuttur hâsıl olan o sevinç. Ne kadar üzünç ile sarılı olsa da başındaki o bulut.

 

Göstergesi sevgidir ve de pusulası. Hidayete ermek kadar huşu içindedir yürek hissederken o İlahi dokunuşu.

 

Rakım ister yüksek olsun ister alçak mühim olan eş güdümlü bir seyir doğarken her yeni gün batsa da akşamında, aydınlığı baki.

 

Sus pus yeri geldi mi ama her acıda çığlığı ayyuka çıkarken yüreğin.

 

Doyumsuz bir mutluluk ve emsalsiz bir seyir hele ki çıkmışsa gönül gök kubbeye ölmeden ölmek kadar olası ve yeniden doğmak her batışın ardından.

 

Bata çıka yürümek belki de üstün her kirlendiğinde ve doyumsuz yürek çağlarken her yağmurda sessiz ve yavaşça belki de görünmemek adına ve sis perdesinin arkasında konuşlanmışken.

 

Yaşama sevincinin enginliği iken mutluluk veren fazla bir şeye de gerek duyulmayabilir. Hangi somut gösterge ile iştigal etseniz de anlamsızdır anlam bulduğunuzun izahata. Belki soyut bir öngörü belki sesin tınısındaki o coşku belki de sıradan bir günün belirsiz bir anında havada çakılı kalan bir rüzgar yeli doyumsuz ruhun açlığını gideren…

 

Dışlanırsınız zaman zaman ve örselenmek düşer payınıza.

 

İstem dışı ya kayıt dışı. Kimine göre merak kimine göre bir ihtiyaç kimine göre yoldan çıkmış bir düş. Hangi safa katılırsanız katılın tek saftır aslında dâhil olduğunuz: Sevi dilinin frekansı kadar baştan çıkarıcı. Yadsıyamayacağınız kadar aldığınız o doyum.

 

Kelimelerdir manevi rehberiniz ve duyumsadığınız aşktır mihraba yakın o çizgide ulaşırken en yükseğe.

 

Tılsımı ve büyüsü yaşama duyduğunuz özlem ve heyecan hanidir çalıp çalıp söylediğiniz o şarkı kadar keyfe keder.

 

Sıradan bir ömür biçilse de payınıza ne çok paydada buluşuruz süreç ilerlerken.

 

Samimi bir dil ise yürek sesinizin bağdaştığı o evren yakalamışken bir ucundan bir daha bırakmamak adına…

 

( Kelimelerdir Manevi Rehberiniz... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 15.06.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.