Schröder'den Avrupa'ya İslam dersi


Yandaki resim siz ve benim gibi 14 milyar yaşındadır..Evrenin 14 milyar yıl önce yeni oluşmaya başladığı ilk dönemin fotoğrafıdır.Malesef bu fotoğrafın çekilmesi de canavar batının teknolojisidir.


10 Aralık 2009

Bu bir milattır sevgili dostlar...Aklınızın biryerlerine bu günü not edin..Uzun bir süredir göklere çekilmiş aklı selim yeniden yeryüzünü ziyaret edecek gibi görünüyor ve umulur ki uzun bir süre kalıcı olacak...

Bu ilk belirtileri hidayet çağının başlamasına işaret sayanlar haksız değillerdir.

Obama’ın seçilmesiyle başlayan süreçte,Amerikan politikalarının yön değiştirmesini,VANMİNİT’i ,ÇİN ve HİNDİSTAN’IN dünya ekonomisinin lokomotifi haline dönüşmesini,Türkiyede demokratik açılımın başlamasını,Rusya’nın en azından enerji açısından AB nin iplerini eline geçirmesini,Dünya çapında oluşmuş ekonomik krizlerin birşeylerin değişmesi gerektiği konusunda herkesi düşünmeye zorlamasını ve daha birçok alt başlığı bir arada düşünen her zihinde ’geleceğin daha güzel geleceği’ umutlarını yeşettiği bir gerçekliktir.
Bakınız Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, Ne diyor;

Gerhard Schröder;İsviçre’deki minare yasağı kararını sert bir dille eleştirdi.

Schröder,
"İslamiyet siyasi bir ideoloji değil,
barışçı bir dindir. Kuran bunu öğretir" derken dünyaya İslam dersi verdi:
Schröder,
haftalık Alman gazetesi "Die Zeit" (Zaman) için yazdığı makalede, minare yasağı gibi önlemlere başvuranların, Müslümanların dini vecibelerini binaların arka avlularında yerine getirmesini isteyen insanlar olduğunu belirterek, "İnsanları toplumun kenarına itmek, dışlamaya çalışma denemesidir" ifadesini kullandı.

Müslümanlara ve İslamiyet’e olumsuz bakılmaması gerektiğini, bunun Almanya’da da yaygın olduğunu kaydeden Schröder,
"İslamiyet siyasi bir ideoloji değil, barışçı bir dindir. Kuran bunu öğretir" dedi.

Özellikle Almanların, İslamiyet’in bir şiddet dini olduğuna ilişkin sahte açıklamalara aldanmamaları gerektiğini kaydeden Schröder,
"Geçen yüzyılda iki dünya savaşına neden olanlar Müslüman devletler değildi.
Diğer insanlara karşı şımarıklık etmeye hiç hakkımız yok" ifadesini kullandı.

Müslüman ülkelerde Hristiyanların takibata uğradığı ve kilise yapımının yasak olduğu şeklinde minare karşıtlarının getirdiği tezleri de kabul etmediğini belirten Schröder, makalesinde şu görüşlere yer verdi:

"Bazı Müslüman ülkelerde din özgürlüğü konusunda eksikliklerin bulunduğu tartışılmaz, ancak bu kendi ülkemizde hakların kısıtlanması konusundaki tutumumuz için bir gerekçe olamaz. Biz kendimizi aydınlanmış bir toplum olarak görüyoruz.
Aydınlanma, diğer ülkelerdeki eksiklikleri bizde tekrarlamak anlamına gelmez. Din özgürlüğü, haklı gerekçelerle anayasamızla koruduğumuz önemli bir haktır."

Sevgideğer okur;Bu ifadelerin içeriğinde hem geçmişin acılarında İslam ülkelerinin suçu kabahati olmadığını,aksine mağdur olan kesim olduğunu itiraf ediyor.Hem de islam öğretisinin bugün batıda yansıtlan şekilde olmadığı,Kur’anın içeriğinin barışa yönelik olduğunu apaçık ifadelerle teslim ediyor...

Kendi elleriyle kurulmuş bazı sömürge islam ülkelerinde birtakım özgürlüklerin kısıtlanmış olduğunu kabul ederken,üstü kapalı olarak bunun kendileri için mazaret olamayacağı gibi,o sömürge krallıkları kuran ve yaşatanların da kendileri olduğunu itiraf ediyor.

Geleceği bugünden görmeye çalışan her mü’min’e bahse konu belirtilerden umutlanmak için çoook ipuçları var...
Galiba şükretmek ve dahasını dilemek hakkımızdır.
selam es selame
( Avrupa'ya İslam Dersi başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 10.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.