Yazıya / yorumdur.


Güzel bir konuya parmak basmışsınız.Yazınızda, kasıt olmasa da saptırma olduğu bir gerçek.Demekki bilgi verilirken konuya esas haberin net verilmesinde yarar var.

Neyse ki,Akdenizce’nin çabalarıyla konu aydınlanıyor.
............

Benim esas değinmek istediğim konu; dinin çimento görevi yapamayacağına dair görüşünüz.Bu mesnetsiz ifade tarihi inkar sayılır.

Geleceği okumanın yegane yolu olan tarih sizi yalanlıyor.

Dil,din ve ırk üçgeni toplumların üçayağı,sayacağıdır.Bu üçlüye çağın teknolojik üstünlüklerini ,siyasetle birleştirip ekleyebilen milletler, çağlarının liderliğini üslenen medeniyetler olmuşlardır.
...............
Bu gün abd yöneticilerinin motivasyonunun da din olduğunu unutmamak gerekir.
Bu globalleşme furyasının dalgaları kıyıya vurduğunda tepkisini görecektir.
...............
Çok kısa diyebileceğimiz bir sürede,islam dünyası,rusya ve çin bir blok oluşturarak bu yayılmanın ve çağdaş emperyalizmin önüne geçecek,belkide beklenen üçüncü dünya şavaşıyla, yeni bir düzen kurulacaktır.Yeni düzende sosyal adalete ve islam prensiplerine ,bu güne kadar görülmemiş biçimde yer verilecektir.
..................

İnsanlığın sıkışıp kaldığı , artık sakinlerine küçük gelen dünyamızdan,ölçüsüz büyüklükteki evrende bulunacak yeni yerleşim yerleri için ortak çalışmaların önü açılacaktır.

:::::::::::::::::::

Bulunacak yeni dünyalara ışık hızını aşan (tayyı mekan-ışınlama) yötemleriyle yolculuklar yapılarak, kaynak sorunu,gelecek korkusu aşılacaktır.

...................

Türkiyenin durumuna gelince;
Rahat yaşamak ve bölünme, parçalanma korkularından kurtulmak için biraz daha yabancı sermaye girişine ihtiyaç vardır.
Batılıların menfaatlerinin arttığı ülkeler,( akıllı yönetilirse) huzur adası olabilirler.Çünkü ülkemizdeki huzursuzluğun kaynağında herzaman batının parmağı vardır.

Batılılar -Veli- tayin edilecek karektere sahip değillerdir.Onlarla her türlü ilişkiye girebilirsiniz ancak işlerinizi onlara havale edemezsiniz.

Onları koruyucunuz, vekiliniz ittihaz edemezsiniz.

Çünkü emanet duyguları ve adalet duyguları gelişmemiş,yalnız kendi milletleri ve dindaşlarıyla sınırlı kalmıştır.Onların dinini benimsemedikçe size dost olmazlar mealinde ayetler vardır.

Bu günlerde gündeme düşen AYET’TE de bu konu işlenmektedir.

Dost edinmeyin diye çevrilen kelime ’veli ’ kelimesidir ki,ebeveyn,koruyucu anlamındadır.Dost kelimesinin arapçadaki karşılığı ’ Vedut ’ tur.

...................

On yıl önceki ab.söylemleri ile şimdilerde söylediklerini karşılaştırırsanız,batılı sermayenin Türkiyeye girişi ile doğru orantılı olarak,söylemlerin olumlu yönde değiştiğini görürsünüz.
...................

Bu arada; henüz kamu oyuna yansımamış bilgiler var ki, Türk insanının sarsılıp kendine gelmesini sağlayacak niteliktedir.
Göklerde olup bitmiş ancak beşeriyete henüz intikal etmemişleri de cabası.
Bu günlerde ve önümüzdeki dönemde sans bizden yana.

Saygılarımla.
( Velî Ne Demek başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 22.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.