1 Ahir Zaman
Dünyamız yaklaşık olarak 5 milyar yıllık bir ömre sahiptir. Buda demek oluyor ki üzerinde yaşadığımız küre 5 milyar yıldır ahenk ve düzenini bozmadan aldığı emr-i ilahi doğrultusunda hareket etmektedir.

Bütün kâinat ilk günkü gibi düzen içinde faaliyetlerini sürdürüyor gibi gözüküyor olsada inanınki şu ahir zamanda çoğu kişinin seyri değiştiği gibi kâinatında seyri değişti.

İnsan artık meçhule giden yol misali kıvrım kıvrım ilerlerken, gerçektende nereye gittiğini bilmiyor. Çünkü Bediüzzaman Said Nursi'nin sohbetlerinden büyük bir haz ve mutluluk duyanların hepsi Maniheizm ve Budizm sohbetleri nispetiyle artık hakikatten uzaklaştırılıyor.

Peki, eğer RİSALE-İ NUR olmasaydı o zaman ne olurdu.

Birçok insan Risale-i Nurlar sayesinde doğru yola erişmiştir. Örneğin Halit ERTUĞRUL hocamız çoğu kişiye bu sayede doğru yolla buluşturmuş ve mutluluğa kavuşturmuştur.

(Allah ‘’c.c.’’ondan razı olsun)

İnsanlar ne kadar Allah a karşı gelseler bile bir gün eğer doğru bulsalar şüphesiz ki yüce Allah onları seve seve bağışlar. Çünkü Allah (c.c.) çok bağışlayıcı ve affedicidir. Her şeye rağmen Rahman ve Rahim olan Allah tövbe kapılarını sonuna kadar açık bırakıp tövbe etmemizi bekliyor ve Allah (c.c.) o kadar ki güneşin batıdan doğup doğuya batıncaya kadar tövbe kapıları arasındaki açıyı dahi daraltmaz. İşte o an (güneşin fer yat-u figan içinde inlediği vakit) zuhur ettiğinde artık tövbe kapıları kapanmış, Müslüman olanlar ‘’elhamdülillah doğru yoldayız’’ diye sevinç içinde çırpınırken, inanmayanlar ise deliler gibi bir o yana bir bu yana koşturup dururlar ama son pişmanlık keşke fayda etse…

Kalbin solukları henüz dillere düşmemiş kulaklara ulaşmamış, kalem uçları ile birleşmemiş, daktilo tuşları ile tanışmamış olsa bile şunları kalpten söylemek isterim ki artık kıyamet alametleri bir bir zuhur ediyor. Hz İsrafil borusunu almış eline O ilahi emri bekliyor…

Şeytan insanlarla daha fazla ilgilenirken diğer taraftan o da artık korkmaya başlıyor. çünkü artık o elemli güne çok az bir vakit kalmıştır.

Ey Sevgili Müslüman Kardeşlerim:

Daha vakit varken ve daha tövbe kapılarının ardına kadar açık olduğu

Bu ahir zamanın son devirlerinde gelin hep beraber tövbe edelim.
( Ahir Zaman başlıklı yazı cumali-aktas tarafından 20.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.