İnsan hayatının en renkli ve en zevkli dönemi olan gençlik dönemi çok önemli bir evredir. Çünkü insan hayatının yaşayacak olan bölümünü bu dönemde inşa eder.

Gençlik döneminde şeytan gençlerdeki sıcakkandan istifade ederek gençleri kötü yola sürükler gençliğin vermiş olduğu hevesle geçlerin çoğu da günahlarla iç içe yaşamaktadır. Oysa gençliğin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve Allah yolunda harcanması için çaba harcanmalıdır..

Geçlik yıllarında birçok yanlış yapılabilir ama Allah’ın mağfireti yere göğe sığmayacak kadar büyüktür bu yüzden gençken yapılan tövbelerin çoğu kabul edilir. Ayrıca şu da yapılabilir ki:

Yapılan kötü bir fiilden sonra hemen iyi bir oluş yapılmalıdır ki, yapılan günah örtbas edilebilsin geç iken tövbe eden ömrünü güzel faaliyetlerde geçirir çükü geç iken duygular kabiliyetler daha temiz ve naziktir.

İnsanı günaha sevk eden tabi ki nefistir. nefsin insana yapamayacağı şey yoktur. Bu nedenle olabildiğince nefis dinlenilmemelidir. Şeytan insana en çok yalnız olduğu zamanda sokulur ve onu o vakitte yoldan çıkarır. Buna binaen hiçbir zaman boş zamanımız olmamalı zihnimizi her zaman iyi şeylerle meşgul etmeliyiz. Mesela boş zamanlarımızda kitap okuyabilir, ders çalışabilir veyahut bir enstrümental çalma işi ile ilgilenilebilir.

Bu dönemde arkadaşlık çevresi çok önemlidir. Çünkü güvenilen bir arkadaş uçuruma götürebilir ama aksine doğru yola da iletebilir. Bu yüzden bu fırtınalı dönemde iyi bir arkadaş çok önemlidir, bilakis kişi sevdiği ile beraberdir.

Gençlik yıllarında yapılan sosyal faaliyetler çok önemli yer tutar. Bir sportif müsabakasında ve yahut başka olumlu bir faaliyette önemli başarılara imza attığımızı düşünelim. Bu kazanç devletimize ailenize çevremize önemli etkiler yaratır. Ayrıca başarımıza imrenen Müslüman olmayan şahsiyetler hayatlarımızı araştır ve başarımız altında yatan sırrı çözmeye çalışırken dini inanışımızdan etkilenip Müslüman lığa biat edebilirler.

Bir gün gelecek ki genç olsun olmasın herkes ölüp gidecektir çünkü 5 milyar yıldır dünyaya milyarlarca âlim gelip göçmüştür hepsinin de dediği şey çok basit

‘’ölüme çare yoktur.’’

Bu yüzden yarına çıkacak garantisi olmayan kısacık ömrümüzü en iyi şekilde değerlendirip hüsnü hatime ile sonlandırmalıyız

( Gençlik başlıklı yazı cumali-aktas tarafından 25.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.