Hayat bir koşturma maratonu. Kimi yerinde sayar. Kimi de en önde bitirir parkuru. Yerinde saymadığın müddetçe kazançlısın. Yeniliklere açık olmakla birlikte, eski kültüre de açık tutmalı kapıyı. Geçmiş zamanın birikimini de alıp yanına, yeni şeyler söylemeli. Üretmeli daha çok. Tüketen kesime inat…

 

Vicdanını pazara çıkarmadığın müddetçe adil yaşarsın. Aklın olanakları kısırdır. Aklın varacağı son durak kendisini imha etmektir. Sen vicdanlı olmaya bak. En azından rahat bir uyku garantidir.

 

Oku durmadan oku. Oku ki bilgin dışında da bir hayatın olduğunu idrak et. Yeni bir mecraya sürükler seni her kitap. Bazen sıkıldığı da olur insanın. Kitap da bir âlemdir sonuçta. Her karesinde gülümsetmez bizi. Sıkıldığın yerde bırak kitabı masaya. Kahvenden bir yudum al. Soluklan biraz. Ve düşün ne anladım okuduğum kitaptan. Bana ne kattı diye düşün. Hiçbir katkısı yok diye düşündüğünde tasalanma. Unutma ki hiçbir kitap boş gezen avareler gibi olmaktan kötü değildir.

 

Zaman geçiyor bak. Saate değil, saçlarına düşen aklara bak. Pili bitince durabiliyor zaman en deli çağında. Ancak yaşayarak anlarsın geçen zamanı. Hesabını tut demiyorum geçen zamanın. Sadece durup düşün. Nerede hata yaptım. Bu hatamı nasıl düzeltebilirim. Hatan ne kadar büyük olursa olsun seni yığdırmasın. Yine de sakin bir daha asla hata yapmayacağım deme. Asla dedin mi durum vahim. Asla dediğin her olayda birde bakmışsın başrol oynamışsındır.

Arada bir okuduğun bir kitabı tekrar oku. Belki kaçırdığın bir yer olmuştur. Kitabı her okuduğunda farklı şeyler katar sana. Hayat da bir kitaptır. Onu bitirmek her baba yiğidin harcı değildir. Son nefesinde ikinci bölümüne geçersin. Tam her şey bitti dediğin yerde. Sen ikinci bölüme geçmeden, al aklını başına. İbadetlerini aksatma. Nerede olursan ol hep hakla ol. Dost bil ki onu işin rast gitsin.

 

 

Son olarak, bilmiş ol ki bu kitap hiçbir kitaba benzemez. Sonunu tahmin etmeyi bırak, emin olduğun şeyde bile şüpheye düşebilirsin. Sen Muhammed-ül Emin’in yolunu tut. İşte o zaman rahatlıkla ikinci bölüme geçebilirsin. Bunları sakın ha aklından çıkarma…

 

 

 

 

 

 

 

( Sırlı Kitap başlıklı yazı Mecaz Adam tarafından 3.03.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.