GÜNEŞ İN  BATMADIĞI  ÜLKE

   Her milletin geçmişten günümüze dilden dile dolaşan efsaneleşmiş hikayeleri vardır. Bizim hikayemiz ise efsanelerin ötesinde hayat bulmuş gerçek bir destandır.

   Bir milletin varıyla yoğuyla yaptığı varoluş mücadelesinin adıdır Cumhuriyet. Umutların yeşermesini engelleyen türlü zorlukların dahi tek bir çiçeği soldurmaya gücünün yetmediği er meydanı. İnançla ,cesaretle yola çıkan bir milleti korkutmayan ölümün yanında zorluklar küçük bir ayrıntıydı. Dört bir yanı işgal altında olan Anadolu toprakları ve elleri kolları bağlanmak istenen Türk milleti. Her zorluk ve imkansızlık Türk milletinin yeni imkanlar ile daha güçlü bir şekilde varoluş hikayesine bir cümle daha ekledi. Okullar bomboş. Koskoca bir eğitim neferi cephede, kalem yerine silah tutuyor elleri. En küçüğü sekiz yaşında olan çocuklar vatanına can olmak için bedenine oturmamış canından vazgeçmek niyetinde. Bir baba yavrusunun hangi cephede olduğunu bilmeden düşmana göz açtırmamak niyetinde. Bir anne yeni doğum yapmış olduğuna aldırmadan, dünyayı yeni keşfetmeye başlayan bebeğiyle cephe ardına mermi taşımakta. Öyle bir fedakarlıkla yol almakta ki  insanın ruhunu, kalbini kana kana acıtarak. Menzile donmadan ulaşması gereken silahlar ile cennet kokulu yavrusunu üzerindeki tek parça eşyasıyla koruyarak kendi varlığını unutan bir Anadolu kadını. Cumhuriyet sadece bir yönetimin adı değildi Türk milleti için. Ya onurunla , şerefinle kaybedip tarih sahnesine usulca veda edilecekti ya da tek yürek içinde var olacak ve adını dünyaya had bildirir gibi duyuracaktı. Türk milleti yıllarca süren savaşların ardından yorgun bir ordu ile bu haddi dünya aleme küllerinden yeniden doğarak bildirdi. Milletinin kendisine güvenip inandığı, ardında yürüdüğü ve onunda milletinden, ordusundan aldığı güçle ilerleyen Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde. En büyük eserim dediği Cumhuriyeti yüreği vatan aşkı ile çarpan, bir avuç insan olarak nitelendirilen o koca yürekli Anadolu insanı ile yüceltti.

   Bir ülküdür Cumhuriyet. Dünya , ben buradayım; ben bitti demeden bitmez bu destan demektir. İnandığımız ülkü yolunda elele yürüyüp cana can katmaktır. Düşerken tutmak, aç kaldın mı bölüşmek, ağlayınca göz yaşını silmek, yarasına merhem olmaktır,omuz olmaktır. Saniyeler sonra toprağın kanıyla sulanacağını bilsede, gölgesinde serinlediği bayrağına nefes olmak için saliselerle yarış halinde olmak demektir. CUMHURİYET ANADOLU DEMEKTİR. Ecdadım vardınız varolduk minnetiyle 96 sene batmayan güneşin altında her güne şükürle uyanmaktır.

 

( Güneş İn Batmadığı Ülke başlıklı yazı Erva tarafından 28.10.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.