Bayram tatili nedeniyle okullar tatile giriyordu.Ataberk biraz üzgündü çünkü beden dersi tatil gününe denk geliyordu,Cuma son iki ders…Çok severdi arkadaşlarıyla futbol oynamayı. Ancak okulda futbol topları hep delik veya patlaktı.Onun yerine Kames top vardı ve şut çekildiğinde kaleci için ızdırap olurdu çünkü elleri çok acıtırdı.Değişmeli olarak kaleye geçen Ataberk için de…

         Perşembe günü zilin çalmasıyla tatile girdi okullar.İstiklal marşı okumak için sıraya girdiler.Öğretmeni tembih etmişti çocuklara marş okunurken bayrağa bakın diye.Ataberk de sınıf başkanı olmasından dolayı sıranın en arkasına geçmişti kimler bayrağa bakıyor kimler bakmıyor gözlemlemek için.İnanmıştı çünkü sınıf başkanı olduğuna.Halbuki yaramaz bir çocuktu Ataberk.Sınıf başkanı olunca değişti.

         Cuma günü erken kalkmıştı Ataberk.Bayram sabahıydı.İlk önce babaannesinin sonra anneannesinin evine gideceklerdi.Ataberk sabah ilk önce babasının elini öptü.

-Bayramın kutlu olsun baba.

-Sağol oğlum sen de çok bayramlar gör inşallah.

Babası harçlık vermedi.

Annesi de uyandı,onun da elini öptü.

-Bayramın kutlu olsun anne.

-Teşekkürler evladım berhudar ol.

Annesi de harçlık vermedi.Ters giden bir durum vardı ama neydi?Harçlık alması gerekirken alamıyordu.Derken televizyondan gelen sesler dikkatini çekti.Bayramınız mübarek olsun diyordu son cümlesinde.Ne demekti acaba mübarek?Sormak istemedi annesine babasına,bunu bizzat kendi öğrenecekti.

         Babannesine gittiler.Dedesinin elini öptü önce Ataberk.

-Bayramın mübarek olsun dede.

-Aman da dedesinin paşası bayram da kutlarmış.

Dedesi 20 tl verdi.

Şaşırmıştı ama öğrenmişti artık Ataberk.Mübarek olsun deyince harçlık veriyorlardı.Artık Kames top yerine dikişli futbol topu alabilecekti.Top onun olduğu için değişmeli de olsa hiçbir zaman kaleye geçmeyecekti.

( Harçlık başlıklı yazı Aliriza. tarafından 8.05.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.