Çınarı Tutabilene  Aşk Olsun

Efendim, bu gördüğünüz delikanlının adı Çınar. Kendisi benim oğlumun baldızının oğlu. Bu sene dördüncü sınıftan beşinci sınıfa tüm dersleri 5 olmak üzere Takdirname ile geçti.
Tatil döneminde olsak da ara sıra ona ders çalıştırıyorum. Oldukça zeki bir çocuk lakin Din Dersi bana göre zayıf. Çünkü yokladım, baktım besmeleyi bile doğru okuyamıyor. Aslında bu da normal. Zira okullarda Din derslerinde Dinin kültürü, felsefesi, tarihi, edebiyatı, coğrafyası, sosyolojisi, hatta morfolojisini, anatomisini, başka dinleri öğretmek bile serbest de besmeleyi, abdesti, namazı öğrettiğiniz zaman hapı yutuyorsunuz.
Her neyse ... Dün '' Gel sana abdest almayı, namaz kılmayı öğreteyim. '' Dedim. Çok sevindi. Özellikle abdest almak çok hoşuna gitti. Sonra namaza geçtik. '' Ben ne yaparsam sen de onu yap.'' Dedim.
Demesine dedim ya çocuk besmeleyi bile zor söylüyor. Bildiği başka hiç bir şey yok. Kelime-i Şahadeti de bilmiyor doğal olarak.
Bana benzeterek ve sadece '' Allahu Ekber.'' Diyerek namazı kıldı.
Namaz kılmak da çocuğun çok hoşuna gitti.
On beş dakika sonra:
-Dedee haydi bir daha namaz kılalım.
-Yavrum vakit girmedi. Bekle, ikindi vakti girince kılarız yine.
On beş dakika daha sonra.
-Dedeee. Vakit girdi mi?
-Hayır yavrum henüz girmedi.
-Of yaaaa. ben namaz kılmak istiyorum.
-Az daha sabret.
Derken bir on beş dakika daha geçti. Baktım eller, kollar, ayaklar ıslak geldi yanıma.
-Dedeee. Abdest aldım ama doğru mu aldım acaba?
-Söyle bakalım nasıl aldın?
Tek tek saydı. Baktım doğru.
-Aferin Çınar. Doğru almışsın.
Aferini kapar kapmaz benim odaya geçti. Baktım kendi başına namaz kılıyor.
Sonra?
Sonra on beş dakikada bir abdest alıp namaz kıldı.
Velhasılıkelam bizim Çınar'ı artık tut tutabilirsen. Kerata uçmaya azm-i cezm-ü kast eyledi resmen 😂
Haa. Sabahtan akşama kadar uğraştığımız halde Kelime-i Şehadeti hâlâ tam olarak telaffuz edemese de bildiği tek bir sure ya da namaz duası olmasa da akşam kendi evlerine gidene kadar ha bire namaz kıldı. ( Vakit namazlarında cemaatim oldu. )
Evet... Buraya kadar güzel. Lakin bugün annesinden onu Cuma Namazına götürme izni alamadık. Anne söylemeye gerek yok laik, çağdaş, modern ve aydın bir Cumhuriyet kadını...
Çınar, Pazartesi Günü yine gelecek bize. Bakalım '' Namaza Devam'' kararında olarak mı yoksa '' Namaz olayı bitti Dede '' kararında olarak mı?
İnşallah annesini ikna edip '' Namaza devem'' kararında olarak gelir.
Haa fotoğraftaki diğer iki badi badiye gelince:
Efendim onlardan kız olanı benim torunum Lina. Erkek olanı ise Çınar'ın kardeşi Deniz . Abileri namaz kılar da onlar durur mu hiç? Gördüğünüz gibi seccadelerini hazırlıyorlar. Onlara oyun lazım zaten. Arada '' Deniz ! Namazda konuşulmaz'' ''Asıl sen konuşma geveze. '' Diyerek namazlarını eda ettiler
( Çınarı Tutabilene Aşk Olsun başlıklı yazı Sami Biber tarafından 22.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.