Okumayı ve yazmayı sevdiğim kadar hiçbir şeyi sevmedim bu dünyada;aklın,bilimin ve kelimelerin gücüne  inanıyorum.Lise yıllarımda kitapların hep arka kapaklarına bir şeyler karalardım  ve farklı bir ders çalışma proğramın vardı benim,bazı arkadaşlarımız rehber öğretmenine gider ders çalışma planı hazırlardı ama notları da benimkilerden düşüktü.Saçma gelirdi bana o yıllarda  matematikten 100 soru çöz,fizikten 100,edebiyattan daha fazla,kitap oku...
Ben de istediğim  dersten istediğim  kadar soru çözerdim hep gece yirmi ikiden sonra yatağımın üzerinde ve  kitaplarımı da yastığımın altına koyardım o yüzden kitap  sevgisi rüyalarıma girdiği gibi hücrelerime dek işlemiştir.

"Bir üniversite yeter,ikincisi de neymiş?"diye düşünürdüm fikrimi  değiştirip geçen hafta ikinci üniversite kapsamında insan kaynakları yönetimi  bölümüne kaydoldum. Sırada yüksek lisans var inşallah.

O sabah erkenden kalkarak   büronun yolunu tuttum ve bizim il ve ilçe arası 77 km,bir buçuk saat sürüyor.Açıköğretimin büroları büyükşehirlerin ilçelerinde neden yok mesala,sınav merkezleri neden hala illerde yapılıyor?Şuanda il olma özelliğini kazanmış ancak çeşitli sebeblerle il yapılmayan onlarca ilçelerimiz var.

Dört katlı bir  apartmanın   alt katında bizim açıköğretim bürosu,gittiğimde in cin top oynuyordu,sağıma soluma baktım çok üzüldüm.Büronun iki tarafında  internet kafe vardı  bundan beş yıl önce,kayıt günleri tıklım tıklım olurdu,vesikalık fotoğraf mecburiydi hatta aralarında tatlı bir rekabete girişirlerdi:
"Beş fotoğraf yirmi lira."
"Altı fotoğraf yirmi lira."

Egem,Murat ve İlkumut yayınlarının bulunduğu bir kitapevi vardı,o da kapanmış...Elimize broşür tutuştururlar ve kitap almak için  bizi ikna ederlerdi:
"Yeni basım tüm sorular güncel."
"Bu kitap sayesinde okulunuzu uzatmadan kolaylıkla bitirebilirsiniz;konu özeti,alıştırma soruları ve çıkmış tüm sorular.."
Anlatmak istediğim apayrı bir sektördü bunlar şimdi derslere ait tüm materyaler  Anadolu mobilde,istediğimiz zaman istediğimiz yerden derslerimize ulaşabiliyoruz.

Yaşınız kaç olursa olsun,içinizdeki çocuksu duyguları sakın öldürmeyin! Anayasanın 42. maddesi şöyle der:
"Kimse, eğitim ve öğrenim  hakkından yoksun bırakılamaz.Öğrenim hakkının kapsamı kanunla  tespit  edilir ve düzenlenir.Eğitim ve öğretim,Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda,çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre,Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır."
( Okul Sevgisi başlıklı yazı berberce tarafından 26.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.