TRAKYA SEN NE GÜZELSİN... 
      Edirne li Bir maliye bakanı vardı Unakıtan.. "Babalar gibi satarım" dedi Sattı.
        Geçenlerde Edirne Meriç e gittim..Sınır ın son noktası yanlış hatırlamıyorsam 26 köyü vardı
        1980 li yıllarda  Kenan Evren zamanı  yılın köyü seçilen Kadıdondurma köyü diğer köyleri ile bile 4 bin nufuslu Meriç Anadolu daki bir çok ilçeden sosyo ekonomik bakımından ileride idi.
         Küçüçük ilçede 2/ 3 tane çeltik fabrikası, tüm bölgede meşhur beyaz peynir yapan, mandıralar vardı.. Evler betonerme bahçeler tarlalar bakımlı ve düzenli idi..Pirinç ana üründü ve tarlalar" cetvelle "çizilmiş gibiydi. İneğin kralı ve kraliçesi alaca olarak Türkiye bilmezken,  bu bölgede vardı.
Ama sene 2023 bir gittim gözlerime inanamadım. Köyler, terk edilmiş gibi.. Gizlice yüzmeye gittiğimiz gölet, kurumaya yüz tutmuş, çeltik tarlaları boş, fabrikalar kapanmışdı.. Ahalinin çocukları İstanbul a Çerkezköy gibi sanayileşmiş bölgelere kaçmışdı.. Nufus yerinde saymışdı..
          Hükümet olan partinin değil bakan, vekili olan vilayetler bile çıldırırcasına gelişmiken, çorlu dan meriç e kadar uzanan ilçelerde tek düzelik, nufus düştükçe terk edilmişlik hali içimi burktu..Ekonomik ve Sosyal olarak 50 sene ileride olan bu yerler nasıl geride bırakıldı. Bunun sebebi kimdi? Elbette siyasiler di.. Bilinçli Trakya seçmeni, Sonra dan il olan mesela okuma yazma oranı düşük Bartın a feda edilmişdi.. Tüm tarikatların sıklet merkezi Bartın da en az dev gibi bina ve yatırımlarla 4 şehir merkezi daha kurulmuşdu.. Doğa katili kanserleşmenin en yüksek olan bir zamanların 10 haneli köyü ve yerlisi olmayan Karabük bile kentleşmiş 50 bin üniversite öğrencisi ile olmayan tarım ve hayvancılığı ile benim diyordu.. Trakya neden kurban seçilmişdi? Koskoca bakan, meclis başkanı çıkaran bölge de mülkiyetler el değiştirirken neden kimsenin sesi çıkmıyordu? . Çorumda Yozgat ta doğa devrimi yapılırken doğa, Trakya da neden devrilmişdi..? Ergene zift gibi suyu ile akarken, Meriç nehri insan kaçakçılarına mekan olmuşdu.. Bir zamanlar Sulak arazilerde debelenen Mandalardan eser yoktu.. Ama toplasan bin dönüm arazi çıkmayacak Kastamonu pınarbaşı nda 200 tane bir çiftlikde manda vardı.. Bu orantısız dağılım ve bakım neye göre yapılıyordu..? Adam bakan bakan.. Trene bakan değil TC hükümetinin kasası elinde Edirne  ili Süloğu ilçesi Dobruca köyündendi. BIrak katkıyı, Edirne nin kurban Edilmesine ses çılarmadı Çıkaramadı.. Ne diyelim öldü. Allah rahmet eylesin ama geride kalanlara da allah fikir versin

Tprun Halili
( Trakya Sen Ne Güzelsin başlıklı yazı HALİLİ tarafından 20.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.