TÜRK ANNESİ
BENİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDİNİZ
ATV ile gezintiye çıkan istanbul un hem büyük şehir kisvesi hem sayfiye yeri özelliklerinin bir arada bulunduğu zenginler mahallesine bağlanan orman yolunda gezintiye çıkarlar..
4 tekerli Atv nin teki arıza yapınca bilinçli sürücü gurubu önlemlerini alıyorlar sağlam atv nin tekini bozulanın biraz mesafeli önüne koyarak sinyalleri açık bırakarak kendilerince güvenlik önlemleri tam olarak bozulan Atv yi çalıştırmaya çalışıyorlar…
Bu arada 18 yaşından küçük çocuk ailesine ait araçla süratli bir şekilde olay mahalline dalıyor..İlk önce önde kalan Atv yi sonrada bozulan ve önünde toplanmış arkadaş gurubunu silip süpürüyor..
çocuk babasını değil annesini arıyor…Annesi olay yerine gelerek yaralılara yardım edeceğine ,onlarında bir aile babası ya da evladı olduğunu gözardı ederek ,oğlunu aracına bindiriyor..Mahaldeki telefonları toplayarak iletişim ve ihbar haklarını ellerinden alarak yaralıları kaderine terk ediyor…
Bunu bir köylü vatandaş yapmaz..Çocuk tek başına yaptı desen olay şoku ile korktu,korkunun ve yaşının etkisi ile yaptı dersin toplum vicdanını bu kadar derinden etkilemezdi..
Ama yapan bir cerrahın eşi ve yazar aydın tabakasından birisi dir..Yurt dışına çıkış için küçük çocuğa noter muavafakatı lazım ..Eşler ikisi aynı anda gitmediğine göre diğer eşinde gerek finansal destek sağlamada gerekse idari yönden idare edilmede bu konuda dahli vardır..
Asıl sorun bir anne kendi çocuğunu düşünmek adına başkalarının çocuğunu nasıl ateş içinde bıraktı?Böyle bir yazar takımından insanı biz toplum olarak nasıl yetiştirdik?Devlet olark buna nasıl zemin hazırladık?
Bunun adı bencil egoist kendinden başka kimseyi düşünmeyen menfaatçi ve menfaati için ne gerekirse yapan insan tiplemesidir..Kapitalizmin istediği insan tipdir..Türklük töresinden ve insani değerlerden kaynakli tüm vicdanın ortadan kaldırıldığı insan tiplemesidir..Hep beraber ağlayalım .. Ölen orada sadece Oğuz Murat Acı değil insanlıkdı..Allah rahmet eylesin
Diş hekimine tek diş için gidiyorsun kemik erimesi o ,bu diyor 14 dişini çekiyor…Kadın özel hastaneye gidiyor ..Göğsünde kist var diyor kötü huylu diyor ameliyat yarası ölçeğine göre SGK dan para alacak diye kadının göğsünü alıyor…Röntgen tomografi kan tahlili şu bu derken girmeden evvel sana bir daha geçiriyor..Bu insanlar ne zaman insanlıkdan çıktı anlamadık…Ben olsam beni türk hekimlerine emanet edin demezdim 
Eğitimde hata ,nesilde hatayı doğurur..

Torun Halil
( Türk Annesi başlıklı yazı HALİLİ tarafından 7.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.