SEÇİM ZAMANI BALIKESİR
Balıkesir ,Marmara Denizinde bulunan marmara adası ilçesinden başlayan yolculuğunuzu En uc noktada yer alan Ege Denizi kıyısındaki Altınova Tatil beldesine gitmek istediğinizde yaklaşık 4 saat yolculuk yapmak zorunda kalırsınız ..Siyaset balıkesir de meşekattli iştir.. Uyarıyorum..
10 bin yıllık bilinen tarihinde Erdek ilçesinde Kzikos krallık döneminde kalma altınlar ,Hitler zamanı Almanlar tarafından altı üstüne getirilmiş ve hala bulunamamıştır Heredot un Tarih isimli kitabında bugün kaz dağları olarak bilinen Kaz dağlarının her zerresi bir zenginlik kaynagıdır Yunan tanrılarının bitiremediği bu zenginlikleri Türk siyasetçileri elbette bitiremez..
Sarımsak taşı madeni ile Ayvalık Roma imparatorluk döneminde gözde yerlerindendi ..Aristo tepe bugün hala Grek ninnisini dinleyen Yunanlıların göz bebebeğiydi ve biz orada keçi otlatıyoruz .
İvrindi üzerinden Bergama ya geçerken Roma tedavi merkezi ilaç sanayinin olduğu şifalı sulardan geçiyorsunuz ..Pers lerle Roma lıların savaştığı Gökçeyezı beldesinin tarlalarında yürürken antik çağdan kalma bir parcaya ayağınızla bile bulursunuz ..
Çapı yaklaşık 300 km yi bulan bu daire de yer altından da üstünden de zenginlik fışkırıyor..Bakmasını bilene işlemisini bilene (işemesini değil)
İvrindi ye bağlı Kocaavşar Beldesinde 70 yakın mandıra kapandı ..22.000 dönüme yakın arazisi olan Türkiye markası olan Kay Süt battı.. Bor madeni Türkiye rezervlerinin büyük oranda bulunduğu Bigadiç ten her gün 80 kamyon dağ Bandırma limanı üzerinden yurtdışına taşınıyor.. Bigadiç in dağ köylerinde akşam yemeklerinde bile peyniri yavan ekmek le yerler.. Kuzularına canavar dedikleri kurt saldırıarına açıktır. Köylünün elinde hayvan kalmadı ama yanlış politikalarla bir kaç müteahitin elinde 5000 hayvanlı çiftlikler ,adaletsizlik simgesi olarak duruyor..
Balıkesir ,deprem haritasında kırmızı bölgede en büyük deprem riski taşıyan vilayetlerdendir. Bu riskin getirdiği sıcak su kaynakları 19 ilçenin tamamından fışkırmaktadır.. Çoğu köyde soğuyarak bu sular derelere karışmaktadır.. Sındırgı ormanlarının osmanlı lojistiğini sağlayan okçu beylerinin yerinde orman katleden kovalin maden işleticileri var..
Gönen Manyas Savaştepe yerel mandıraların can çekiştiği yerlerdir. Merkeze baglı ovaköylerin çoğunda bahçeçiliğe dayalı tarım rahmetli oldu.. Pazara gelen köylü teyzeler ablalar artık halden mal alıp esnaflığa devam ediyorlar..
Köy tavuğu var ya köy tavuğu mefta oldu mefta..Adı orospuya çıktı gezen tavuk diyorlar ..Köylü bile evine yumurtayı marketten alır oldu..
Şİmdi sen yerel yönetici BAŞI olarak İNDİRA GANDİ peşinde koşarasan ,çevrenin tamamı Hindistan lideri İndira gandi yaparsan ,tırlar filo ya filo garaja sığmazsa unutma anamız sevilmiş olur..
Tarım vilayetinde Türkiye ni en pahalı ekmeğini yiyoruz..Ne üreticiyi kooperatifleştirebilmiş ,ne de bir Türkiye markası oluşturmaya katkı sağlanmış ..
Balıkesir e Hiç bir şey yapamıyorsan Ankara nın kırac topragındaki çiftçiye Mansur Abin ne yapıyorsa onu yapacaksın ..Ama bu suç hiç bir başkanın suçu değil Balıkesir Cumhuriyet tarihi boyunca gelmiş tüm belediye baskanları üretmemenin tatlı keyfini sürmüş bu şehirde ..isteyeceksin ..
EY SEÇMEN
Bu kadar zenginliğe ragmen ,yunan tanrılarının bir eli yağda bir eli balda yaşadığı bu topraklarda yokluk çekiyorsan sebebi sensin ..Kendi değerlerine sahip çıkamadın ..Sulama paraları borcu yüzünden traktörün bağlandı.Ürünün ,1 paraya tüccara peşkeş cekıldı ..Banka kredilerinden ,icraya düştün hayvanların toplanıp gitti.. Yukselen malıyetlerde mandıraların kapandı..Sen hala uyuyorsan bu senin değil bizimde sorunumuz..
-Senin yaşam kaliteni kim arttıracaksa oyunu ona ver ama hırsıza verme
-Senin coğrafİ manevi maddi değerlerine kim önem veriyorsa ona oy ver ama aptala şapşala oy verme
-Kanun nizam bilmezler hak yerler ona göre kime verirsen ver ama illa da kanun bilmezlere oy verme
EY BAŞKAN ADAYI
Sen herkesin zor anını yararlanma anına cevirir wc leri otogarda bedava yerine 10 TL yaparsan
Üreticiyi Konya vilayetindeki TOR*U gibi organize edip Türkiye ve dünya piyasaları ile rekabet edecek hale dönüştüremeyeceksen
Çiftçiye makina parkı gübre tedariki ve ürün stoklamasına katkı sağlamazsan
Suyu sabuna vergi yi ""bindirme üzerine binderme" yapıp Türkiye nin en pahalı suyunu kullanı hale dönüştürürsen
Çevre ve doğa katliamına alkış tutacaksan imar rantı için hep bir gerekçe oluşturacaksan
İN LAN ORADAN ....
TORUN HALİL
( Seçim Zamanı Balıkesir başlıklı yazı HALİLİ tarafından 21.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.