DİKKAT
TESADÜFEN YAŞANILIR

Bakırköy ilçesi Rauf Orbay Caddesinde bulunan köprüye 34 ER 260 plaka sayılı TIR köprünün yüksekliğine takılarak yanından geçmekte olan aracın üzerine devrilmesi ile 4 kişi ezilerek hakkın rahmetine kavuştu…
İBB ye bağlı Ukome nin belirlediği zaman diliminin dışında,4mt yükseklik uyarısı ve yan yolu kullanması gerekliliğini gösterir işaretlemeye ragmen Tır bulunmaması gereken Zaman diliminde ,bulunmaması gereken yerde olduğu için bir aileyi komple yok etti..İşin ilginç yanı kusuru olası kasta cevirecek şekilde Tır sabıkalı çıktı. Kazaya karışan TIR'ın 23 Nisan 2019'da da aynı köprüye çarparak devrilmişdi. Köprü zaten daha evvelden meydana gelen benzer sayısız kazalar sebebi ile sabıkalıydı ..Atasından gelen tarihi bilinçten yoksun olarak köprüleri, dairesel yerine köşeli yaparak ,sel seylap baskınlarının, ivmesine katkı sağlayan kamu idarecilerinin, sabıka hali diğer işlenen örtülü suçlarının yanında imar ibadeti sayılırdı
Kazada vefat eden aile 18.45 e kadar Florya da bulunan sosyal tesislerde iftar için planlarını yapmışdı ve bu masum plan için hareket ediyorlardı...Azrail iftar öncesi Ailenin sonu oldu..
İnsan hayatı öyle ucuzladı ki artık oyun ve şebekeleşmiş filmler ile ölümün geçici bir halüsünasyon hali olarak algılanması, toplumunda ölümlere karşı duyarsızlaştırmış ,komple vicdanı ortadan kaldırma hamlesine dönüşmüştür.
Olayla ilgili hiç bir dahliniz yok düğüne gidiyorsunuz. Bir maganda kurşunu ile yok olup gidiyorsunuz.. Oysa ne silah ne kurşun la ilginiz var sadece bir davete icabetiniz var..Ruhsatsız silah satışları ve imalatını kontrol etmeyen bir kamu görevlisinin ihmali neticesinde ,aniden kurbana dönüşüveriyorsunuz .İşini layıkı ile yapma bilinçi artık lükse ve tesadüfe bağlıdır..
Zatürre başlangıcı olarak gittiğiniz hastane de gripal enfeksiyon ,trfi kazasında bagırsağı inceden delinmiş kişiye ortopedik tedbirler uygulanırken kan zehirlenmesi belirtisi renk değişimine dikkat etmeyen bir sağlık görevlisi yada doktorun doğumda göbek bağı dolamasına yol açarak bebenin anlık oksijen eksikliği ömür boyu yatağa mahkum olmasına sebep olma görev kusurları da artık olaganlaşmış ve ölen sakat kalan nasıl olsa kaderinin kurbanı kalana biraz vicdan gösterisi ile kartvizit dayanışması ,arkadan gelenlerin kusurlu hallerine iştah kabartma faaliyetine dönüştüğünü bilemiyoruz.
İftara giden bir aile ölüme gittiğini bilmiyordu Ramazanıın ilk gününde ailesni dışarıda iftar sofrasında ağırlamak isteyen baba ailesini ölüme götürdüğünü bilmiyordu .Neden ?O köprüyü oraya malzemeden kacarak koyan,Ukome nin koyduğu kuralı denetlemeyen ,araç yüksekliği ile köprü yüksekliği arasında ki farklılık uyarısını önemsemeyen her ilgili aile katliamının müsebbibidir. Elektronik denetleme kamera denetimi ve saati dışında yola girene idari para cezası kesilseydi :Her geçene bir daha kesilseydi Oradan o tır geçemezdi. Tüm belgeleri şeklen tam olan şoforun zihinsel algılama yeteneğinde boşvermişlik sendromu sebebi ile ağır vasata kullanamaz görüşü bildirilseydi o şofor saat ve yükseklık kuralına uygun davranancakdı ..
vesselam yaşıyoruz ama tesadüfen yaşıyoruz ...
TORUN HALİLİ

( Dikkat Tesadüfen Yaşanılır başlıklı yazı HALİLİ tarafından 13.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.