BİR HIRSIZLIK MODELİ DAHA
         BES'LERE DİKKAT... Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) , Sosyal güvenlik alanında kamunun sırtındaki bir yükü almak, kara bir deliği kapamak için öngörülmüş ve mevcut hükümet zamanında olağan üstü desteklenen %30 lara varan katkı payı verilen bir alandır.. 
         Gün geçmiyor ki ahlaksızlık temeline oturmuş, yeni bir hırsızlık modeli ile karşılaşmayalım. Doğru.. Başkasının namusunu hırsızlayanlar, dostluk ve kardeşlik duygularının hırsızlandığı bu yerküreye, gücümüz yetmesede ancak salgınlar depremler seller yakışır. Ben değil,aklını başına almazsan  sahibi  bunu yakıştırır.. 
         İstanbul da avukatlık yapan birisi, sadece mahkeme kapılarına asılan, dava listelerini  okusa "ulan bu da mı varmış" der.. Hayat bizi her şartta ve zamanda şaşırtacak kadar ,olaylara gebedir. Faili meçhul gebelik , suç yada kusursa yakasına yapışırlar ,yapışılması gerekir. Hırsız bir kapıdan girip, öbür kapıdan çıkacak adam değildir.. Daha doğrusu, hırsız adam değildir.. Hırsızlık, eğer mazur görülebilir bir hal olsaydı; Allah son dininde telafisi mümkün olmayan "el kesme" cezasını hırsız için öngörmezdi.. Bizde bir kapıdan girip, öbür kapıdan çıkmasını lütfen kabul etmeyelim.. 
        Sigorta şirketleri, poliçe imzalanıncaya kadar pireyi deve yaparlar Dolandırıcılık çetelerine ,konu olurlar.. Ve hatta  çeteler öyle  kamusal hale gelir ki " ölümlü kazayı"  hastane polisi-avukat  değnekçisine ,pas eder.. Değnekçi ,mağdur yakını ile görüşür .Mağdurdan avukat lehine çıkarttığı, vekalet başına yada götürü usulde para alır.. Çetenin diğer üyeleri Doktor ve hasta bakıcı gibi unsurlar kalıcı yada sürekli iş görmezlik halini belirlerken katkı sağlarlar. Çetenin diğer bir üyesi .Şirket mensubu uzlaşma adı ile komisyon karşılığı, işi mahkemesiz  başta bitirmeye çalışır. Eğer poliçe konusu araçsa  araçı perte cıkartır-zararlığı şişirir. Aracı el altından ucuza kapattırıp "görünmez el hırsızlığını" tapar. Hangimiz bu ketenpereye yakalanmadık ki?
         İyi Polis baskın yapar, teknik takip yapar bu çeteler yine hiç eksilmez daha da artarak profesyonelleşerek yollarına devam ederler.. Çünkü alınlarının çatına" hırsızdır "şeklinde "çıkmaz mühür" icat edilmedi daha..
        Oysa sigorta şirketleri piyasadaki en güvenilir kurumlar olmak zorundadır.. 
        BES sebebi ile başıma gelene bak..! 2016 gibi içerde birikmiş 25.000 TL paramla bugün 15 yıla yaklaşan poliçe mi yabancı bir şirkete aktarmasını yaptım.. Aradan yaklaşık 8 yıl geçti Türkiye Sigorta adlı şirkete yeniden aktarma yaptığımda 25.000TL lik birikimim aynı şekilde devredilmişdi... BES ilk zamandan beri tüm tasarrufların en önünde kazandıran ve fon yönetimi ile bunu gerçekleştiren devlet katkısı ile de garanti kar sahibi yapan bir hesaptır .BES, Aktarım hakkının kullanılmasını, edilgen hale dönüşen 1.sigorta şirketi kötüye kullanabilir mi? 5 yıl önceki  birikim tutarını hiç katkı payı ödenmemiş hali ile yeni  şirkete aktarımı geciktirerek  yaparsa fon işletim gideri altında o katkı paylarına el koyabilir mi? Bunun yaptırımı var mı?
           Bir zarar gören olarak diyorum ki takipteyim. SPK, Sigorta Murakebe Kurulu(SEEDK) Bilgi Edinme Yasası kapsamın da müracaat ettim. Bakalım devletin yabancı bir sigorta şirketinin ülkemizde söyüş yapmasını koruyacak mı? Yoksa vatandaşına sahip mi çıkacak? Göreceğiz 
            Sisteme dahil olan birisinin katkı payları hırsızlanır mı? 
             Türkiye de "Al yap" diyen salt kuruluş ayarlarını yapan ve konuya ilişkin interaktif denetimden yoksun, ilgiliyi denetime katarak, dönemsel denetim yerine sanki her firmaya müfettiş takacakmış gibi kudreti varmışcasına davranıp, sadece şikayet konusu olursa denetleme hakkını öngören mevzuat tekniği kullanan,kamu  yads yasama organı görevini eksik  yaparsan, sende hırsızlığa ortaksın..
            Akademisyenler, hukukçu mantığını vermediğiniz, diploma demiyorum sadece sertifikalandırdığınız ve parti yöneticisi diyerek karar organlarına montelenmesi ile hırsızlığı bile olağan kabul eden öğrencileriniz sebebi ile sizde bu hırsızlığa ortaksınız.. 
            Denetim yapmayan kamu..!! 
            Gıda teröristleri E330 gazlarla, kalınbağırsakdaki sürekli" ye beni" doyumsuzluğu yaratan hormonu baskılayan çin tuzu ile anamızı belledi..
             Finans teröristleri, kart komisyonu, pos komisyonu, faiz derken cebimizdeki paranın düşmanı oldular..
             Perakendeci teröristler, daha asgari ücret belirlenmeden kendi personeline maliyet farkını yansıtmadan rafdaki mala %50 koydular, stok mahallin de üreticinin malını haksız rekabet oluşturacak ve üreticiyi yok edecek sekılde ürünleri toplayarak ,fiyat belirleme gücü oluşturdular, sonsuz şube oluşturma kabiliyetleri ile rakiplerini ortadan kaldırdılar, stok maliyetini şube açtım zanneden 3 kuruşu olan garibana bindirdiler,
             Altın imalatçı teröristleri, 7.02 gr gelen darphane lirasını 7 gr dan kaçak tetikleyip, 22 ayar ziynetleein ayarını kaçırdılar
             Oto Acenta Teröristlerinin fırsat geçince aksesuar deyip nasıl %30 karlarla liste fiyatının üstüne çıkıp 50 bin TL ye kadar personelinin komisyonla sıraya aldıklarını yazmaya bile gerek yok..
             Temizlik maddesi Teröristleri, zehir  kimyasallarla neslin yarısının iç organlarını, diğer yarısının da cildini saçlarını yok ettiniz. Her evde egzamalı, uyuz yada bir kel var 
              Zehir satan gübre ve ilaççcı teröristler  sizin yaptıklarınızı toprak kabul etemiyor..
              Oğlum hayatımızı becerdiniz lan.. Kamuysan görevini yap.. Hırsızın anasını becer... 
              Yoksa dağlar ferman dinlemez.Herkes hırsızın malına ortaktır...

Torun Halili
( Modifiye Hırsızlık başlıklı yazı HALİLİ tarafından 23.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.