1 Şiddetli Teessüf
Şiddetli Teessüf

Son günlerde birtakım söylentilerle sitemizin aile ortamına zarar verilmeye ve değerli üyelerimizi sitemize karşı tavır aldırmaya çalışılmaktadır. Ana amacımızın edebiyat yapmak olduğunu hatırlatarak birtakım konulara değinmek istiyorum:

1.Sitemizden ayrılan arkadaşlarımızın ayrılış gerekçelerini ve isimlerini teşhir etmeyi etik bulmamaktayız. Çünkü kişiye saygı çerçevesinde bunun doğru olmadığını düşünmekteyiz. Bu arkadaşların bir kısmı kendi istekleri ile ayrılmış, bir kısmı da yapılan uyarılara rağmen site kurallarına riayet etmeyerek uygun olmayan davranışlar sergilemişlerdir. Bu durumda elbette uyarmak bizlere düşmektedir. Uyardığımız üyelerimiz kendilerince savunma mekanizmaları geliştirerek ya sitemizden ayrılmakta ya da üyeliğinin silinmesini istemektedirler. Biz hiçbir üyemizin sitemizden ayrılmasını istememekteyiz. Ama toplu bulunulan ortamlarda birtakım kurallar vardır ve buna herkesin uyması gerekmektedir. Haliyle de uymayanlar uyarılmalıdır.

2.Sitemiz günden güne güçlenen performansıyla net ortamında haklı ve gururlu bir yer edinmiş ve bunu ciddiyetle devam ettirmektedir.Üyelik şartlarımızda isim ve T.C. kimlik numarası istenmesi sitenin ciddiyetini muhafaza etmektir.Yoksa biz de birçok site gibi bunları serbest bırakarak kim olduklarını bilmediğimiz belki işi edebiyat yapmak bile olmayan kişilere davetiye çıkarabilirdik.Ama biz bu kuralımızdan taviz vermeyeceğiz.

4.Paylaşmak insanın doğasında olan bir olgudur. Paylaşmayı bilmeyenler dünyada barınamaz. Paylaşalım arkadaşlar yazılarımızla, yorumlarımızla, teşviklerimizle paylaşalım. Bazen üzülüyorum bir tebrik bile edilmeden kayıp giden yazıları gördükçe. Her yazı bir emekle hazırlanmıştır unutmayalım.

5.Biz dedikoduyu sevmiyoruz, yapanı da sevmiyoruz. O bunu dedi, bu şunu dedi, bu şöyle oldu gibi şeyler edebiyatın ruhuna yakışmayan durumlardır. İşimiz edebiyatsa ki öyle olduğuna inanıyoruz bunlara prim vermemeliyiz ve kendimiz de yapmamalıyız.

6.Bazı yazar arkadaşlar sitemizi paravan bir site gibi kullanma eğilimindedirler. Yazılarını asıp çıkıyor. Sonrada okundum mu yorum aldım mı diye bakmaya geliyor. Bu konuda rahatsız olduğum birkaç kalem var. İnşallah onlar da kendilerini düzeltirler…

7.Sitemizde okunmuyoruz diyenler şunu bilsin ki istersek okunma oranlarını birçok sitede olduğu gibi 5–10 kat artırabiliriz. Burada IP sorgulaması ile yazıların gerçek okunma oranları çıkmaktadır. Bunu unutmamanızı rica ederiz. Okunmanın yolu maalesef net ortamında okumaktan yorumlamadan ve tebrik etmekten geçmekte olduğunu hepimiz bilmeliyiz…

8.Sitemizde çok değerli yazar arkadaşlar olduğunu unutmayalım ve onlardan feyz alarak daha iyileri yazmaya ve yapmaya çalışalım.

9.Bir önemli dedikodu da mesajların okunduğu yönündedir. Arkadaşlar burada kimsenin mesajı okunmamaktadır.Biz hangi işimizin arasında kalkalımda kim ne mesaj yazmış takip edebilelim 1500 civarında üyenin mesajı nasıl takip edilir anlayan varsa anlatsın lütfen. Ancak şikâyet konusu olan kişilerin mesajları teknik olarak veritabanından sağlanabilmektedir. Bu da ancak webmaster tarafından yapılabilmektedir. Mesajlar net ortamında bulunan bütün sitelerde veritabanından istenildiği takdirde okunulabilir. Mesajları sıra sıra takip ettiğimiz veya okuduğumuz demek değildir. Bu hususu bilmenizi isterim.

10.Bazı yazar arkadaşlar editörlerimize mesaj atmakta beni yıldızlı şiirlere seçer misiniz? Çok emek verdim şiirime, ya da beni bu gün günün şiiri seçer misiniz? Benim için çok önemli veyahut falanın yazısı güne gelebilir gibisinden mesajlar göndermektedirler. Bunu öncelikle sitemizdeki editörler için saygısızlık addederiz. Bu olay ancak öneri olabilir şu arkadaşımızın yazısına bir göz atar mısınız? Gibi bir yaklaşımla değerlendirmek yapmak gerek. Ama asıl olan yıldız almak değil. Asıl olan edebiyat yapmak. Yıldız almak için şiir yazıyorsak bir adım ileri gidemeyiz. Zaten siz gayret ediyorsanız yazılarınız yıldız da alır, güne de gelir.

Belki daha yazacak çok şey var ama şimdilik bu kadarı yeterli. Daha güzel paylaşımlara hep birlikte diyerek işimiz gücümüz arasında bu güzel paylaşım ortamına yapacağımız değerli katkılarla anılmak üzere diyorum. Güzel paylaşımlara.






Adem EFİLOĞLU

( Şiddetli Teessüf başlıklı yazı AdemEFİLOĞLU tarafından 2.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.