Sevgi mi?

Çoktur tanımı, herkesçe,  öznelce yapılır kendince. Ama bir şey vardır ve çok nadiren fark edilir. Her “sevgi” tanımının içinde yine en az bir defa sevgi sözcüğü geçer. Derler ki, sevgi sevgidir aslında, ötesi var mı?

Var ya, elbette var. Sevgi önce ne olduğunu bilmemektir. Aldığın nefesin her birinden bin bir tat alabilmektir. Güneşin doğuşundaki güzelliği fark edebilmektir. Ay ışığının sihrini çözmektir. Tadına tat katmaktır sevgi. Ve daha neler neler…

Her şeyden önce itiraz etmektir. Herkesin itirazıyla karşılaşmaktır. Var gücünle savunmaya geçersin. Öyle bir şeydir ki sevgi; iki bedende bir can olabilmek, tek yürekle onu devleştirebilmektir.

Kim çıkarsa yoluna yıkıp geçersin. Kendi doğrum, kendi tercihim diyerek nice kalpleri kırabilmektir sevgi. Doğruları görememektir. Terk ettiğin doğruları geride bırakıp, yanlışlarla, hatalarla sarmalanmaktır.

Aslında kendi kendine düşmektir sevgi. Kendi canını en fazla yine sen kendin acıtırsın. Kanayan yaralarına inatla tuz ekersin. Daha fazla, en fazla, en çok acı yine senden gelir. İçindeki sevgidendir nedeni…

Göremezsin hiçbir şeyi, o denli kör olursun, bir o kadar da duymaz, en sağır tarafından. Dilin sadece sevgin için çalışır. Tüm güzel kokuları salar sevgine, gerisine dikenli tel gibi batar.

Sevgi mi?

Aslında gecenin bir yarısı mezarlıktaki bir taşa sıkı sıkı sarılıp var gücünle ağlayabilmektir. Binlerce defa kırdığın o kalp adına milyonlarca özür dilemektir. Geri getiremeyeceğin o anlar için kahrolmaktır. Ellerinle toprağı avuçlayıp hıçkırmaktır.

Pişmanlıktır sevgi. Asıl sevgiyi, en gerçek olanı göremediğin için duyduğun, dinmeyecek bir üzüntüdür. Vicdan azabıdır. Ve gözündeki yaşlarla semaya bakarak “ANNEM” diyerek can verebilmektir.

Sevgi mi? Annedir, anne kadar sıcak, anne kadar fedakar olan, anne kadar sarmalayan. Annedir işte sevgi annedir ötesi var mıdır?

                                                                                  Begüm Özdikici

( Sevgi Mi başlıklı yazı BegümÖzdikici tarafından 7.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.