Karamsar olmaktan dahamı zor umud etmek? Yoksa aydınlığı hayal edemeyecek kadar karamsar mı düşünceler ? Ama zor olmasa gerek çaba sarf etmek. Çünkü istemezmi kimse, karamsarlığı muzdarip bırakıp toprağa gömmek.
          Umud etmek, anı bir lahza mazide bırakıp gelecek için ön görüşlülük, hislerinin güvenini tazeleyip sorumluğunu hayatla bölüşmüşlüktür. Her kötüden bir iyi çıkarmak, bir nevi pollyanacılıktır.
          Umud etmeli insan. Anda kalıp gömmemeli başını kuma. At gözlüğü takıp sadece önünü görmemeli, karamsarlığı umud etmemeli. Rüzgarın sert esişi ile nefessiz kalıp arkanı döndüğünde nefes almak gibi, gözlerini ebediyete kapatmaya ramak kalırken şahadet getirmek gibi umud dolu olmalı fikirler ve zikirler... Kagir karanlık bir eve dönmemeli düşünceler, onca gerçekleşmeyen kandil arasında bir kibrit yakıp avuç içi kadar yeri aydınlatmalı. Hayata çaktığı yüzlerce mıhları, izi kalacağını bilsede çıkaracak gücünün olduğunu bilmeli insan ki çıkarttım diyebilmeli.
          İnsanın hayatında dünler, bugünler ve bu an olmamalı. Bir saat , bir gün, bir ay bir yıl... Hep yarınlar olmalı ve yarınlara ulaşmak için bugünün mağlubiyetini kabullenmemeli, umud etmeli. Ben bugün varım, yarın da var olacağım diyebilmeli insan. Ve toprak olmayı düşündü mü, "Cennette bir  kişilik yer varsa umarım o benim. Cehennemde bir kişilik yer vasa korkarım o da benim" diye düşünmeli ve bunun için UMUD ETMEK gerekli. 
 
 
Kemal AKYÜREK
( Umud Etmek başlıklı yazı kmlakyrk tarafından 22.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.