Şiir yazmak öyle her baba yiğidin harcı değildir. Güçlü bir dil, zengin kelime hazinesi, duygu yoğunluğu ve konsantrasyon gerektirir şiir yazmak. Yaşadığı veya yaşayamadığı, hayal ettiği ve hayalini gerçekleştirdiği bir hayatı yazmaktır şiir. Bazen de bir atın o endamlı adım atışlarını bile kağıda dökebilmektir. Kısacası insanın yeri geldiğinde bile yalnızlıklarıyla ve kendi kendiyle konuşmaya başlayabilmesidir şiir yazmak ve Şairlik. Herkes okur ama yazmak ayrı bir sanattır. Geçtiğimiz hafta sonu ben okuyanlarla değil, gerçekten bu işe gönül vermiş Şairlerle birlikte oldum.  Derneğimizin organize ettiği ve Sendeyaz.net sitesinin buluşma ve kaynaşma toplantısında değerli üstadlarla birlikte olduk.
Bu buluşmada anladım ki, yazmaya gönüllü insanlar için kilometrelerin fazla bir manası yok. Türkiye’nin en uzak illerinden bile gelip sadece sanal alemde tanıdığı kalem dostlarıyla, gönül dostluğu kurmaya gelen insanları gördüm. Herhangi bir parti veya eğlence programı düzenlememize rağmen, sadece yazan insanların toplandığını gördüm bu buluşmada. Ve gurur duydum bu tablo karşısında. Ortak tek bir noktamız vardı; yazmaktı. Tabi bu üstadların arasında şiir yazıyorum demek benim gibi bu sevdaya yeni gönül vermiş insanlar için ne kadar doğru olur bilmiyorum. Tek tek tüm Şairlerin isimlerini yazıp hepsine methiyeler yağdırmak isterdim.. Fakat gönül güzelliklerini kaleme döken bu insanların, yüzüne yansıyan güzellikleri görüp de benim bunları iki üç satıra sığdırmam doğru olmazdı.  

Son söz olarak; Bayşad’ın yönetiminde olmaktan ve sendeyaz.net sitesinde yazmaktan son derece mutlu ve gururlu olduğumu dile getirerek, büyük bir aile olduğumuzu hatırlatıyor, tüm yazar ve şairlerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağımı belirtmek istiyorum.
 
Taşkın SARICA

 

 

( Gönül Dostları başlıklı yazı TAŞKIN SRC tarafından 13.09.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.