Kız; eteğinin aralığından diz üstüne kadar açtığı beyaz tenini sergiliyordu. Belki şimdi erkeklerce seyredilmenin verdiği bir kendini beğenme, hoşluk duygusunu yaşıyordu. Ama bu bakışların denetiminde hiçbir hakkının olmadığını öğrenmekle, hiç beklenmedik ve istenmedik insanlarca seyredilmenin verdiği iğrenme duygusunu yaşamaktan asla kurtulamayacağını bilmiyordu. Çok sağlam olduğunu düşündüğü bu çıkış noktasıyla yaşayacağı ilk beraberliğinin ertesi gününde, geriye dönemeyeceğini en gerçek şekliyle anlayacak, korkunç bir vicdan azabı duyduğunu fark edişindeki şaşkınlığı ve telaşı asla unutamayacaktı.

Nutkunu çektiği halde, gerçeği yaşamayanlara gülüp geçiyor, acıyorum. Gerçeklerden kaçmayanları arıyorum. İnsanlığının, insaflılığının farkında olanları arıyorum. Onlara özeniyorum. Gidip onlara karışmak, ben de onlar gibi olmak istiyorum.
 
Yaşadığını bilenler hayatı severler. Sevenler bilerek hayatı yaşarlar.
 
Dünyanın boşluklarında, hayatının ölümle sınırlı olduğunu bildiği halde, para pul üzerine inşa edilen sahte mutluluklar istemiyorum.
 
Güneş; dağlara, denizlere, doğum hanelere ve mezarlıklara ve henüz yeni bir güne “merhaba” dedi. Bu doğan güneşin altında nice savaşlar ve ihtilaller yapıldı.
 
Aşklar ilan edildi. Birileri doğarken, birileri hayata veda etti. Kaç insan dolaştı benim gibi aynı duygularla…

Mevsimler değişti, simalar değişti ve yürekler değişti. Ama ben değişmedim. Kutlu sıkıntıları sahiplenenler gibi… Biz değişmedik bin sene önceki gibi… Biz de sevdik, biz de ağladık ama bin sene öncekiler gibi…
 
Severek ve koşarak bin defa yine ölürüz. “Allah yolunda ölenlere, ölü demeyiniz” fermanı karşısında duran aklım titremelere tutuluyor. Eksiğimle, kusurumla ben bu yoldayım.

Zaman ilerledikçe Güven Park’ın müdavimleriyle dolmaya devam etti. Çimlerin üzerine yayılarak koklaşanlar, dudak dudağa emişenler, birilerini bekleyenler, ayakkabı boyacıları, çaycılar, simitçiler, cumartesi çarşı iznine çıkmış sivil kıyafetli askerler, sivil güvenlikçiler ile temizlikçiler parkın dekorunu doldurmaya devam ediyordu.
 
Kalktım ve yürüdüm adamlar gibi…
…/…
Ank-310706
( Güven Parktaki Beyaz Kısrak-3 başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 25.02.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.