1 Engelli Değilim Engellenenim
Sanal aleme zaman zaman ne kadar kızsak da güzel işler de olmuyor değil. İyi niyetli insanların bir araya gelmesiyle birlikte güzel işler de ortaya çıkabiliyor. Böyle güzel duygularla hazırlanmış bir kitap hakkında bilgi vermek istiyorum.

Ankara’da Anadolu Özel Çocuklar Derneği var, başkanı Naim İlkay bey… Çeşitli etkinliklerle engelliler için geziler düzenliyorlar. Bu yıl değişik bir şey yapmışlar. Sosyal paylaşım sayfalarındaki bu etkinlikleriyle tanıdım Özel Çocuklar Derneğini. “Bir Kitap Yazalım” başlığı altında düzenlenen etkinlikte engelli olan, engelli yakını olan ve bu konuya dair birkaç kelamı olan herkesi projeye davet ediyorlardı. Ben de bu güzel ve anlamlı projeye bir yazımla destek vermek istedim. Kitap Mayıs ayında çıktı ve elime ulaştı. “Engelli Değilim, Engellenenim” ismiyle çıkan kitap, amatör ruhlu olmasına karşın tüm samimiyetiyle içten yazılmış olduğundan dolayı çok önemsiyorum. Kitapta yetmiş dokuz kişinin şiiri, öyküsü, yazısı var. Engelleri arasından nasıl sıyrılıp hayat denen bu âlemde nasıl zorlukları aştıklarını anlatıyorlar. Sorunlarını anlatıyorlar, düşünce âlemlerine dalıp düşüncelerin derinliğinden engel kavramını irdeliyorlar. Bir de ne kadar düşüncesiz olduğumuza yazılarıyla bizzat söylemeseler de düşünce dünyamıza aksediyorlar.

Güzel Türkiye’mizin her bir yerinden yazı ve şiirleriyle taçlandırılan bu kitapta yurt dışından da katılım var. Almanya, Amerika, Hollanda gibi ülkelerde olan yurttaşlarımızın yazılarıyla da kitap bir nebze dünyaya açılmış. Bu kıymetli çalışmadan dolayı kitaba yazı gönderen herkesi tebrik ediyorum ve bu projeyi hayata geçiren Naim İlkay beye teşekkür ederim.

Kitabı temin etmek isteyenler, 0532 461 80 89 numaralı telefondan Naim İlkay beyden 10 TL karşılığında kitabı temin edebilirler. Bu paraların da yine engelli kardeşlerimize yapılacak olan etkinliklerde kullanacaklarını bildiğimden hem bu güzel eseri alıp okumanızı hem de destek çıkmanızı tavsiye ederim.

Hayal etmeden yapılan her iş eksik kalır. Bunun idrakine varabilmek ümidiyle.

Not: Kitabı temin etmek isteyenler ayrıca benimle de iletişim kurabilirler.
( Engelli Değilim Engellenenim başlıklı yazı Erol AFŞİN tarafından 25.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.