1 Kış Mevsimi
Hemen hemen her hafta sosyal paylaşım sitelerine bir yazı düşer. "Bugün Pazar ve ben seni çok özledim" Bence özlemek sadece pazar günü ile sınırlı olmamalı...

Evet bugün pazar! Düşünüyorum. Şöyle duygusallıktan, hazandan hüzünden uzak ne yapabilirim? Aklıma dünkü direksiyon sınavı geldi. Sınava girecek kursiyerlerimin soruları, sınav bitimi benzin istasyonuna da girip, gördüğüm broşür ile kursiyerlerin sorularını birleştirince bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Her ne kadar kış mevsimini yarılamış gibi olsak da, hala mevsim kış! Çoğumuz otomobil kullanmaktayız ve bunların periyodik bakımları yapılmaktadır. Bel ki çoğumuzun bildiği konular. Ama yine de tekrarlamakta fayda vardır diye düşünüyorum.

*Kış Mevsimine Girerken Neler Yapmalıyız?

Kış ayları olumsuz hava koşullarını da beraberinde getirmektedir. Soğuk ve yağışlı hava, günlük hayatımızın yanı sıra trafiği de olumsuz etkilemekte olup, otomobil kullanmayı da zorlaştırır.

Unutmayalım ki, herkes şoför olabilir ama asla sürücü olamaz. İyi bir sürücü kazaları ve tehlikeleri en az hasarla atlatan değil, önceden sezinleyerek, kaza ve tehlikelere karşı önlem alıp, "0" hata ile önleyendir.

Bu nedenle, kış aylarında alınması gereken bazı önlemler, mevsim şartlarından kaynaklanan sorunları en aza indirir.
Bunlar nelerdir?

* Akü ve Elektrik Sistemi

Aküler kış aylarında daha fazla yıpranırlar, bunun nedeni de, başta kalorifer ve farlar olmak üzere aracın tüm ihtiyacını karşılamasıdır.
- Voltaj ve şarj gücü ölçülmeli, saf su miktarı kontrol edilmelidir.
- Elektrik sistemi kontrol edilmeli, havada yükselen nem distribütör kapağındaki bir aralıktan faydalanarak dağıtım sistemini etkiler, bujilere zarar verir.
- Rezistanslar kontrol edilmelidir.
- Kalorifer ve klima kontrol edilmelidir. Polen filtresi değiştirilmelidir.
- Uzun ve kısa farlar, havanın erken kararması nedeniyle daha fazla kullanılacağından kontrol edilmeli ayarları yapılmalıdır. Sis farları ve stop lambaları da unutulmamalıdır.

* Plastik ve Kauçuk Malzemeler

- Yaz aylarında sıcak nedeniyle genişleyen ve gevşeyen bu malzemeler kış ayları geldiğinde mutlaka kontrol edilmelidir.

- Yazın sıcakta genleşmiş V kayışı kışa girerken sertleşir, gevşek formunu koruyabilir. V kayışı gevşek ise, akünün şarj etmesini etmesini etkiler. Vantilatörün dönüşünü yavaşlatarak hararete neden olur. Bu nedenle kontrol edilerel gerekiyorsa değiştirilmelidir.
- Cam silecekleri mutlaka kontrol edilerek gerekiyorsa değiştirilmelidir.

- Kayış ve hortumların sağlamlığı ile kelepçeler gözden geçirilmelidir.

* Lastikler

- Lastikleri aracın yola tutunmasını sağlar. Mevsime göre araçların yol tutuşları farklıdır.Bu nedenle, kaygan zeminlerde tutunmayı güvenli bir şekilde sağlaması için diş derinliğinin 4 mm'nin altına inmemesi gerekir. Kış mevsimine girmeden kontrol edilmeli, eski ise değiştirilmelidir. Sıcaklık 7 derecenin altına düştüğünde ise kış lastiği takılmalıdır.

- Araçta zincir bulundurmalı ve buzlu yollarda mutlaka takılmalıdır.

* Frenler

- Fren balataları kontrol edilmeli gerekiyorsa mutlaka değiştirilmelidir.

- Fren hidroliği seviyesi kontrol edilerek, eksiklik var ise tamamlanmalıdır.

- Disklerde her hangi bir sorun olup olmadığına bakılmalıdır.

* Yakıt, Yağlar, Hava Filtresi, Antifriz ve Silecek Suyu ve Fıskiyeler

- Soğuk hava nedeniyle, yakıt sisteminde nem olabilir ve bu nem donar. Yakıt deposunun sürekli yarıdan fazla dolu tutulması borulardaki donmayı engellemeye yardımcı olur.

- Periyodik bakımlar düzenli olarak yapılmış olsa bile, kışa girmeden motor yağı mutlaka kontrol edilmeli, Düşük yağ seviyesi ve uzun süre kullanılmış motor yağı, motoru korumaz ve araca zarar verir. 
- Şanzıman ve diferansiyel yağ durumları da unutulmamalıdır.

- Yaz aylarında artan toz, hava filtresinin ömrünü kısaltır. Yanma odasına giden havanın temiz olmasını sağlayan hava filtresi kışa girerken kontrol edilmeli, basınçlı hava ile temizlenmeli, gerekiyorsa değiştirilmelidir.

- Antifriz, radyatör sistemindeki suyun donmasını önler, soğutma sistemindeki aşınmayı önler, bu nedenle yaz-kış kullanmalıdır.

- Silecek suyu deposu devamlı dolu olmalı, silecek suyu içerisine alkol içermeyen cam temizleme sıvısı veya antifriz katılmalıdır. Bu sıvılar suyun donmasını önleyecektir. Fıskiyeler sudaki kireç veya tozdan tıkanabilir, bu durumda, iğne veya sivri uçlu bir alet ile açılmalıdır.

* Yolculuğa Çıkarken ve Yolculuk Esnasında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yol ve hava durumu önceden öğrenmelidir. Bunu öğrenmenin en sağlıklı yolu, internet ya da radyo dışında Kara Yolları Yol Danışma Merkezleridir. Yola çıkmadan önce gerekli hazırlıklar yapılarak, yolculuk planlaması da yapılmalıdır. Mola zamanları ve yerleri belirlenmeli, gidilecek yer ile izlenecek yol hakkında yakın kişilere bilgi verilmelidir.
- Aracın camları var ise kar, buz ve buğudan temizlenmeli,
- Kalın  giysiler hareket kabiliyetini engelleyip, emniyet kemerinin etkisini azaltacağından, kalın giiyinmemeli, direksiyon başında rahat oturulmalıdır.
- Araç çalıştırıldıktan sonra ısınması beklenmemeli, hemen yola çıkılmalı, bu durum atacın normal çalışma koşullarına ulaşmasını kolaylaştıracaktır.
- Camlarda buğulanmayı önlemek için  kalorifer ön cama üfleyecek şekilde ayarlanmalı, cam hafifçe aralanarak içeride hava dolaşımı sağlanmalıdır.
- Gündüz eriyen karlar, havanın soğumasıyla buzlanmaya neden olabilir. Araç patinaj nedeniyle birinci viteste kalkmıyorsa, ikinci viteste gaza yumuşak dokunarak kalkış yapılmalıdır.
- Kaygan zeminde frene basmadan gaz kesilmeli, debriyaja da basarak savrulma riski azaltılmalıdır.Virajlara daha yavaş girilmeli (sağ virajlar dar ve içten, sol virajlar geniş ve dıştan alınmalı), ani direksiyon hareketlerinden kaçınılmalıdır.
- Kural ihlali yapılmamalı, normal günlere göre daha yavaş ve dikkatli kullanılmalıdır. Takip mesafelerine dikkat edilmelidir.
- Köprü, viyadük ve rüzgarlı bölgeler buzlanma riski yüksek yerlerdir. Kayma tehlikesine karşı, buralara gelindiğinde, hız düşürülmelidir.
- Son zamanlarda kara yollarında karşılaştığımız "Mavi Renk - Buzlanma" levhalarına özellikle Çok dikkat etmek gerekir. Söz konusu levha, kara yolları standart işaret levhaları içerisinde yer alan T-37 gizli buzlanma levhasıdır.
- Araçta mutlaka zincir, takoz, çekme halatı, ikaz üçgeni (kedi gözü-reflektör), yangın söndürücü, ilk yardım çantası, buz kazıyıcı, battaniye, içme suyu, bisküvi ve çikolata benzeri gıdalar bulundurulmalıdır.
- Gerektiğinde kullanmak üzere, emniyet kemeri kesicisi, çekiç, akü takviye kablosu, el feneri, iş eldiveni bulundurulmalıdır.
- Kağıt, kalem ve servis telefon numaraları torpido gözünde bulundurulmalıdır.
- Cep telefonu şarj edilmeli ve araç kiti bulundurulmalıdır.

KEYİFLİ SÜRÜŞLER...

YOLUNUZ DA FARINIZ DA AÇIK OLSUN...


____________________
Kaynak : Opet "Kış Mevsiminde Güvenli Sürüş" El Broşürü..


 
( Kış Mevsimi başlıklı yazı Mustafa Kara tarafından 27.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.