İnternet ile tanışalı çok olsa da, Edebiyat ve sosyal paylaşım sitelerinde yaklaşık üç yıldır yazıyorum ya da paylaşım yapıyorum.

Ne sosyal paylaşım sitelerinde, ne de edebiyat sitelerinde bugüne kadar ne bir terbiyesizliğim olmuş ne de her hangi birini taciz etmişimdir.

Her kesin olduğu gibi benim de ailem var, benim başkasına yaptığımı, başkasının da benim aileme yapacağını düşünürüm.
Sosyal paylaşım sitelerinde, tanısam da tanımasam da her hangi bir bayana sataşıldığını ya da tacizde bulunulduğunu fark ettiğimde müdahale ederim, bu tür davranışlara asla prim vermem.

Sosyal paylaşım ya da edebiyat sitelerinin en nefret ettiğim tarafı bir işi yapıp da arkasında durmamaktır.  Ya o işi yapmayacaksın ya da arkasında duracaksın, arkasında duramıyorsan adamım diye ortalarda dolaşmayacaksın!

Sözlerim yanlış anlaşılabilir. Ya da birilerinin kuyruğuna basmış olabilirim. Eğer sosyal paylaşım sitelerinde ya da edebiyat sitelerinde paylaşım yapıyorsan, efendi gibi hoşgörü kuralları çerçevesinde kimseyi rahatsız ve taciz etmeden efendice yapacaksın.

Dikkatimi çeken bir husus da, tanısa da tanımasa da, sadece bayan arkadaşların sayfasına gidilmekte yorum yazılmaktadır. Yorum yetmiyormuş gibi, ayrıca özeline mesaj yazılarak rahatsız edilmektedir.

Son dönemlerde, sözüm ona şair geçinen bir zat genellikle bayanların sayfalarına ve şiirlerine gidiyor kendince yorum yazıyor. Buraya kadar tamam diyebiliriz. Ancak her yorum yaptığın bayanın özeline de yazıyorsan ben burada art niyet ararım. Bayanların özeline ben de yazıyorum,  eğer okuduğum yazısında gözden kaçan düzeltmeler var ise, “düzeltebilir misiniz” diye bilgi veriyorum.

Onun dışında; “merhaba, şiiriniz güzeldi” vb. yazılar hiç de hoş değil. Tebrik edeceksen, şiirin altına yorum olarak yazarsın.
Eklediğin şiire müzik ekleyemiyorsanız, yardım alacağınız yer, bayan arkadaşların özeli değildir. Sayfanda paylaşır ya da yönetimden yardım istersin. Bayanların özeline yazıp da “müzik ekleyemiyorum bana yardım eder misin” demek de ne oluyor?
Ben bu şahit oldum 3-5 kez. Özellikle dikkatimi çeken, yakinen çok iyi çok iyi tanıdığım günde üç-beş kez görüştüğüm, sitede sadece şiir okumak amacıyla bulunan ve hiç bir yazısı olmayan arkadaşımın dahi özeline yazılmıştır.

Bazı arkadaşların, şifreleri tarafımda mevcuttur. Zaman zaman adlarına yazılarını ekliyorum. Kendilerinin bilgileri dâhilinde de mesaj kutularını kontrol ediyorum ve aynı kişi tarafından özellerine mesaj yazıldığını rahatsız edildiğini görüyorum ve kendisini ikaz ediyorum.

Yakinen tanıdığım bayan arkadaşlarımın sayfasında eğer bu zat’ın yorumunu görürsem, arkadaşlarımı “bu kişiye dikkat edin” diyerek bilgilendiriyorum. Arkadaşlarımın içerisinde ve sitelerdeki bayanlar arkadaşların hiç birisi de ona prim verecek karakterde değillerdir.
 
Sevmek sevilmek gayet doğaldır ve herkesin de hakkıdır. Ancak, karşılıklı duygular ile olmalı, denize olta atar gibi böyle herkesi rahatsız ederek değil.

Evet, ben buradayım. O zat’ta kendisini biliyor. Ya yaptıklarının arkasında duracak ya da aslan gibi ortalarda kükremeyecek.
Hakkında en ufak bir şey duyduğumda ya da şahit olduğumda alenen kendisini deşifre edeceğimi de buradan ilan ediyorum.

Güzel paylaşımlarda buluşmak duasıyla…


Mustafa KARAAHMETOĞLU
11.12.2013
 

( Sözüm Meclisten İçeri başlıklı yazı Mustafa Kara tarafından 13.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.