ADI: II. BAYŞAD-SİMİT ÇAY EDEBİYAT ETKİNLİKLERİ ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI (SERBEST KONULU)

SON KATILIM TARİHİ, GÜNÜ, SAATİ:  27 Nisan 2013,  Cumartesi, 17:30

YARIŞMA HAKKINDA BİLGİ ve AMACIMIZ: 

Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği ve Simit Çay Edebiyat Dergisi olarak ortaklaşa düzenlediğimiz bu yarışmamızla şiir ile ilgilenen kişilere kendilerini gösterecekleri bir ortam yaratma gayesi taşımaktayız.

KAPSAM:

Yarışma 16 (on altı) yaş üzeri herkese açıktır. Katılımcılar için herhangi bir şehir veya bölge sınırlaması yoktur. Yurt içi ve yurt dışından katılımlar mümkündür. Seçici kurul ve seçici kurula dâhil olan kişilerin yakınları yarışmaya katılamazlar.

YERİ: Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği, Simit Çay Edebiyat Dergisi

YARIŞMA KOŞULLARI

1. Yarışmaya katılan şiir daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir süreli yayında veya şiir sitesinde yayımlanmamış olması gerekir. Bunun yanında, kısmen veya tamamen alıntılanmış şiirler de değerlendirme dışı bırakılacaktır.

2. Her yarışmacı, yarışmaya en fazla iki (2) şiirle katılabilir. Şiirlerin dili Türkçe olmalıdır. Yarışmada konu ve tarz sınırlaması yoktur. Ayrıca katılımcılardan hiçbir ücret talep edilmeyecektir.

3. Yarışma Genel Ağ (İnternet) üzerinden gerçekleştirilecektir. Elden dosya teslimi yapılmayacaktır. Formdaki (*) ile işaretlenen ad, soyad, adres gibi tüm bilgilerin doldurulması zorunludur.

4. Yarışmaya katılan şiirler eser sahibine geri verilmeyecektir. Eserlerden uygun görülenler, herhangi bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın, yarışmayı düzenleyicileri tarafından bir kitapta toplanabilir, dergi, gazete veya Genel Ağ sayfasında yayımlanabilir.

5. Yarışmaya katılan eserler üzerinde seçici kurul tarafından dil bilgisine ilişkin düzenleme yapılabilir.

6. Para ödülü kazanan kişiler ödül törenine katılamazsa ödülleri belirttikleri bir banka hesabına yatırılacaktır. Belirtilen hesap numarası Türkiye merkezli ve Balıkesir'de şubesi bulunan bir bankaya ait olmalıdır. Düzenleme kurulumuz bankaların olası hesap işlem kesintilerinden sorumlu değildir.

7. Etkinlik düzenleyicileri gereken hâllerde yarışma koşullarında değişiklik yapabilirler.

8.  Şiirlerin değerlendirilmesindeki tüm yetki seçici kurula aittir. Kurul: sanatsallık, toplumsal birlik, anayasaya uygunluk ve ölçülülük gibi ilkeleri karşılamayan veya çokça yazım yanlışı bulunan eserlerideğerlendirmeye almama hakkına sahiptir.

9. Yarışmaya şiir gönderen şairler bu şartları kabul etmiş sayılacaktır.

I) SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Mustafa KUVANCI, Ensar KILIÇ, Yusuf AKGÜL, Mustafa KESER, Filiz Altıok  DURAK, Azat KAYA, Ayşenur KAYA, İsmail SARIÇAY

İ) ŞİİRLERİN DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİPUAN DEĞERİŞiirin Özgünlüğü20 PuanŞiirin imge ve çağrışım değeri20 PuanŞiirin ahenk değeri20 PuanTemanın bütünlüğü10 PuanSeçilen sözcüklerin uygunluğu10 PuanTürkçenin etkin kullanılabilmesi10 PuanŞiirin isminin içeriğiyle uyumu5 PuanYazım ve noktalamanın doğru kullanımı5 Puan                                                                   TOPLAM100 PUAN

 

 

J) SONUÇLARIN YAYIMLANMASI:   3 Mayıs 2013 Cuma

K) ÖDÜLLER:  Para ödülü, Plaketler, katılım belgeleri ve Simit Çay Edebiyat Dergisi

Birincilik Ödülleri                  : 300 TL + Plaket + Dergi

İkincilik Ödülleri                    : 200 TL + Plaket + Dergi

Üçüncülük Ödülleri               : 100 TL + Plaket + Dergi

Özendirme Ödülü 5 adet       : Kitap + Belge + Dergi

ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ: Yer, daha sonra sitemizden (www.simitcay.com ve www.baysad.org ) duyurulacaktır.

BAŞVURU LİNKİ: 

http://simitcay.com/infusions/custom_contact/contact.php

 

 

( Bayşad-simit Çay Edebiyat Etkinlikleri Ödüllü Şiir Yarışması başlıklı yazı M. Kuvancı tarafından 15.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.