Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 27.03.2013
Okunma Sayısı : 1164
Yorum Sayısı : 0
BAZEN TRAFİK KAZALARINA ŞAHİT OLUYORUZ...

       Saygıdeğer gönül dostlarım: Allah cümlemizi her türlü kazalardan, belalardan, afet, musibetlerden  korusun. Sevgiler,selamlar iletiyorum size.
Tesadüfen istemesek de şahit olduğumuz kazalar gerçekleşiyor. Mobese kameraları eskiden yoktu. Bir kaza olduğunu da görgü şahidi aramakta sıkıntı yaşanıyordu. Oysa şimdi dünyanın her  bölgesini İnternet sayesinde izleme şansımız oluyor. Mobese kamera görüntüleri de basına yansıyor. 

        Çocukluğumu anımsadığım da o tarihler de fazla araç yoktu,  şehirler de olsa da ben köy de yaşadığım için at arabaların, kağnıların üzerine sarılan fazla saptan veya hayvanların huysuzluğun dan devriliyordu. Daha sonraları traktörler, motosikletler,bisikletler arttı, onlarla birlikte kaza olayları da arttı.
Her oluşan kaza da can kaybı veya mal kaybı kaçınılmaz oluyor.

       Kazaya sebebiyet verenlerden biri de alkol alışkanlığıdır. Ehliyetsiz araç kullanmak suç olduğundan bilinçsiz olanlar bu riski göze almazlar. Ama alkol alan şoför, veya kaptan beyin hücrelerini uyuşturduğu için yaptığı yanlışın da farkın da olmayabilir. Ben sarhoşken daha iyi araç kullanırım diyenlerin çoğu genç yaşta toprağa karışmıştır. Bize emanet edilen vücudumuz dan sorumlu olduğumuz gibi vasıtamız içinde bulunan her kişiden sorumluyuz. 

      Kazaya sebebiyet veren unsurlardan uzak durmalıyız, trafik kurallarına da uymalıyız, uymayanları da uyarmalıyız. Ben yıllardır tecrübeli şoförüm diyerek kendine güvenme karşınızda ki insanın her zaman hata yapabileceğini düşün
, onun hatası sana da, kendine de zarar verir. Video kasetçilik yaptığım dönem de müşterilerin ayağına vasıtamla filmleri götürürken yol yorgunluğum oluyordu. Uyumamak için elimi, kolumu ısırıp, yüzümü tokatlı yordum.

      Bir kaç kere dalgınlıkla yoldan çıkıp tekerlerin ikisinin boşta gittiğini hissedince hemen kendimi, aracı toparlayarak yola girmeyi başardım. Bir kere de Denizli den, Dinar istikametine gelirken yorgunluktan hafif dalınca, aracın yalpa yaptığını fark eden kamyon şoförü  Allah razı olsun acı korna çalarak beni uyandırdı kıl payı kazayı atlatmış oldum. Aracımın freni patladı mecburen belli bir yere kadar dikkatlice sürerek freni körlemeye çalıştım.

       Şehir içinde hafif atlattığım kazalar oldu. Genel de karşımda ki aracın şoföründen kaynaklandı ve aracımın hasarını ödemek zorun da kaldılar. Konu gereği şahit olduğum kaza anımı da paylaşmak istiyorum. Isparta, Çünür arası şahit olduğum trafik kazasını şiirimle anlatıp paylaşıma sunuyorum. 

    Diğer bir trafik kazası Eğirdir, Isparta arasın da  yaşandı. Postanede dış şebeke de döşeme ustalığı yaparken askeri hastane ile demir yolu arasın da çalışıyorduk. Hızlı giden açık kamyon galiba yanlışlıkla birden firen yapınca onun ardından seyreden bir taksi arkadan kamyona çarptı, onun ardın da bir kanyon daha vardı o kamyonda taksiye çarptı. Taksi adeta yumruk gibi kaldı.

      Bu şiddetli kazada şans eseri can kaybı olmadığı gibi kimsenin de burnu bile kanamadı. En çok merak ettiğimiz taksi şoförünün hurdaya dönen araçtan sağ kurtuluşu oldu. İncelediğim de taksi kamyona vurunca koltuk kırılıp arkaya kayıyor, arkada ki kamyon vurunca da ortaya kayıyor. Kafasının da hasar görmeyişi de her iki darbeden aracın kaportası şemsiye şeklini alıyor. Daha nice trafik kazalarına şahit olsam da sözü fazla uzatmayayım. Teneşir konusunu işlememin sebebi her  ölen kişinin yıkandığını hatırlattım.
      
 xxxxx   K A Z A   *****

Postane işinde çalışıyordum,
Bedenim ısındı alışıyordum,
Yavan ekmeğimi paylaşıyordum,
Kazaya şahidim hata bundadır.

Büzler döşenecek çukurlar açtık,
Kazmayla,kürekle toprağı saçtık,
Gürültü olunca tarlaya kaçtık,
Kazaya şahidim hata bundadır.

At arabasında var  karı koca,
Uzaktan bir taksi geldi hızlıca,
Havaya fırladı çok sert vurunca,
Kazaya şahidim hata bundadır.

Çünürlüyüz dedi hal hatır sorduk,
Mağdur olanları  araca koyduk,
Kim haklı,kim haksız kafayı yorduk,
Kazaya şahidim hata bundadır.

Isparta'ya doğru gidiyor iken,
Vatandaş yolunu seyrediyorken,
Aile oluyor acıyı çeken,
Zekiyim  şahidim hata bundadır.

*****  T E N E Ş İ R  *****

Her kişi bu anı yaşayacaktır,
Emanet vücudu taşıyacaktır,
Zamanı gelince boşayacaktır,
Teneşire  bizi  uzatacaklar.

Dünyalık  giysiler  çıkarılacak,
Altından, servetten koparılacak,
Sevdiğin insanlar aralanacak,
Teneşire  çıplak  uzatacaklar.

Günahın  sevabın  ruhun  içinde,
Melekler gelecek farklı biçimde,
Tercihin bitecek her tür seçimde,
Teneşire  bir gün  uzatacaklar.

Namahrem hocadan gizlenmeyecek,
Peştamal örtülüp izlenmeyecek,
Dilinde susacak nazlanmayacak,
Teneşire  soyup  uzatacaklar.

Sıcak su döksen de mermeri serin,
Mezarlık  içinde  kazılır  yerin,
Kaçamak yapılmaz  Zeki görevin,
Teneşire  er geç  uzatacaklar.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM  il temsilcisi.
( Bazen Trafik Kazalarına Şahit Oluyoruz ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 27.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu