NEFİS VE İNSANIN DANSI-1-

-Söyle nefis, neden insanları ALLAH'IN yanında, çaresiz ve zavallı bırakmak için şeytanla, dost olursun?

-Her şey senin doğumunla ve büyümenle başladı. Aldığın nefeste ben varım ve bunları şeytanla yapınca işim, yarı yarıya azalıyor ve rahatlıyorum. Hem de benimle sen, kendini daha dirençli ve sabırlı olmayı öğreniyorsun. Başara bilirsen karşılığında ALLAH TAN kat, kat sevap kazanabiliyorsun ve kazanabiliyorsunuz.

-İşte en önemlisi de bu, ben bunu demek istiyorum. Neden uğraşıyorsun?

-Yaratılış gayem buda ondan, bunu yapmazsam ceset olurum. Nefsine uymazsan ve mücadele edersen karşılığında cennet var. Yani ben bir aracıyım. Ben, yol kenarında bekleyenim beni es geçersen geçersin, yok beni es geçmezde yanıma yaklaşırsan ve bana ve arkadaşım şeytana uyarsan kaybedersin ve çamura çamurların çamuruna batarsın. Çıkmak çok zor ve yıkanacak suyu olan tövbeyi, unutursan işin çok zordur. Ben seninle varım. İki yol var ve bir yolun ağzında ben ve şeytan ve sonucu cehennem, diğer yol Allaha ve cennete giden yol karar vermekte seçmekte özgürsün. Ama beni seçtin diye diğer yol kapanmıyor, istediğin an o yola dua ile bilirsin dua Allahtan yardımdır, dua Allah dan dan diriliş istemektir ve Allahın yardımı seninle olunca biz puf diye yok oluruz.

-Seninle uğraşmak yorgunluk veriyor.

-Kâinata bakınca ALLAHIN sonsuz, kudretini görürsün ve ALLAHA tabi, olursan benim seninle işim olmaz bana uymazsın. Sana yaklaşamayız. Dua ve tövbe yeniden canlanmadır yeniden hayat bulmaktır. İşte buna sarılırda ALLAH'TAN yardım dilersen. ben yok olurum şeytanda yok olur.

-Allah a ulaşmak. bazen senin ve arkadaşın nedeni ile çok geç oluyor. Kalbimiz ve yolumuz sizinle beraber olunca. Allahın yolunu ve izini bulamadan kaybediyoruz.

-Karşılığında alacağı cennette, ucuz değil ve karşılığını böylesine sonsuz bir hediye ile almak. benim yaptığımın sonucunda kazanmak onu da bir düşün tabi uyanarak doğru yolu bulabilirsen. Bazen en mutlu anınızda araya. küçük bir nefse hoş gelen bir bakışla fesat sokarız, arzularını sana hoş göstererek azgınlaştırırız ve baş edilemez bir hal alırsınız. Belli bir zaman sonra bana alışırsın normal gelir yaptıklarımız.. Ve sonra seni terk eder gideriz. Yani sen hazır olduğunda, ben hemen çıkarım.

-Ben hazır olduğumda, sen çıkarsın çok enteresan ve çarpıcı!

-Bizde merhamet ve sevgi beklemen boşunadır. Gerçekten fayda ve zarar verme gücü kendinde olmayan insan, Allah'ın RIZIK OLARAK KEFİL OLDUĞU HALDE, Rızık kavgası çekmesidir. İşte buradan kaybediyorsunuz. Çok zengin, olmakla çok evin olmakla insan mutlu olmaz, elindeki ile mutlu olmayı becerirsen mutluluk işte budur. Bilemediğin ve yaşamadığın bir hayat ve olguyu istemek ne istediğini bilmeyen, istediğini elde edemeyen ve elindekini de kaybeden kişiye benzer. Aman ha dikkat et.

-…!?

-Neden sustun ve şaşırdın? Karanlığın düşmanı ışıktır, ışığın düşmanı da karanlıktır. Ama doğru kullanıldığında gerektiği gibi işlevini yaparak kaosa girmeden, Karanlıktan ışığa çıkıyorsun. Karanlıkta kalmak istersen ışığı kapatır ve karanlıkta kalmayı seçersin. Anlayabildin mi?

-Evet, çok iyi anladım.

-Kiminle olduğun ve kiminle dans ettiğin çok önemlidir ve hangi gaye, için yaşadığın ve çizdiğin yolu bilmen çok önemlidir. Seçtiğin yolu öylesine coşkulu, seçki seçtiğini görenler senin seçtiğini seçsinler ve beraberce bizi yok ederek, yolunuza devam edin ve bizi bu seçiminle, seçiminiz le nakavt edin. Benim kim olduğum şeytanın kim olduğunun önemi yok, önemli olan sendeki kalbinde taşıdığın tohum, önemlidir. Aldığın tohum aklından süzülür kalbinin toprağında yetişir ve bu kalbinle meyvesini alırsın. Bizler olan cahil, nefsini eğitmek ve onu güzelliklerle donatma k senin elindedir. Biz şüphe ile başlarız, aklını ve beynini ele geçiririz ve sen inanmakla bizi sonsuza kadar yok edersin, ama neye inandığın çok ama çok önemlidir. Dikkatli ol.

-Şimdilik bu kadar yeter, bak sabah ezanı okunuyor namaz, ı kılmam gerek umarım bir daha görüşmeyiz. Ama muhabbet, için belki yine kapını çalarım sadece seni daha iyi çözmek için. Bismillahirrahmanirrahim.

 

( Nefis Ve İnsanın Dansı-1 başlıklı yazı kul mehmet tarafından 3.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu