Sevgili okurlarım; Kahrı çok zor olan bu Dünyada, yazdığım bu fıkra ile sizleri azıcık güldürebilir isem, mutlu olacağım.

       Padişah, ulemalarını toplayarak bir karar almış;Ülkesinin kalkınmasına yararı olan hayvanları madalya ile ödüllendirecek. Tellallar ülkenin dört bir yanında DAVULLAR ÇALARAK bu olayı duyurmuşlar. Padişah ve ulemaları bir çadıra yerleşerek ödül almak için başvuruda bulunan hayvanları dinlemeye başlamışlar. İlk başvuruyu İNEK yapmış.Padişah sormuş:

    -Sen bu ülkenin kalkınması için ne yaptın ki, benden madalya istiyorsun?

      İNEK yanıtlamış;

     -Haşmetlu Padişahım. Bu ülkenin kalkınmasına benim kadar katkısı olan hiç bir hayvan yoktur. Şöyle ki; Ben tarla sürüyorum.Sonra yavru dünyaya getiriyorum.Sütüm var.Sütümden,peynir yağ çıkartıyorlar.Yaşlanınca beni kesip,etimi yiyorlar.Derimden de ayakkabı,çanta,kemer gibi  eşyalar yapıyorlar.Yani ben dört dörtlük yararlı bir hayvanım.

      Padişah bir düşünmüş ki İNEK haklı,Boynuna hemen bir madalya takmış.İnek boynunda bir madalya ile salına salına giderken yolda KATIR’a rastlamış ve olayı anlatmış.    

 

KATIR da hemen padişahın huzuruna çıkmış ve madalya istemiş.Padişah KATIR’a seslenmiş.

     -İnek şunları,şunları yaptı.Senin bu ülkenin kalkınmasına ne gibi yararın oldu ki, benden madalya istiyorsun?

      KATIR hemen yanıtlamış.

     -Padişahım,sen ki dünyayı dize getirmiş bir padişahsın.Dünyalar önünde tir tir titriyor.Kazandığın savaşlarda,askerlerine erzakı, topu tüfeği,fişeği kim taşıdı? Ben olmasaydım savaşı kazanabilir miydin?

Padişah bir bakmış ki,KATIR da haklı ve hemen boynuna bir madalya takmış.KATIR madalyasıyla salına salına giderken yolda EŞEĞE rastlamış ve durumu EŞEĞE anlatmış.

 

EŞEK,  KATIR’a dönerek asıl madalya benim hakkımdır.

     -Bende gidip padişahtan madalya isteyeceğim der demez,KATIR katıla katıla gülmüş.

O sırada, EŞEK’te padişahın huzuruna çıkıp madalya istemiş.Padişah

     -Bak EŞEK efendi! İnek şunları şunları yaptı.Katırında epey emeği geçti onun için madalyayı hak ettiler sen ne hakla istiyorsun ki deyince;

EŞEK sert bir yanıtla :Padişahım ben haklı olmaya haklıyım, fakat bunu ben, ancak senin kulağına söyleyebilirim demiş.Padişah ve ulemaları şaşkınlık içerisinde kalmış ve padişah “ peki söyle bakalım” demiş.

 

EŞEK padişahın kulağına eğilerek, “BİZİM GİBİ EŞEKLER OLMASAYDI, SEN ZOR PADİŞAH OLURDUN! Demiş, ve madalyaların hepsini boynuna EŞEK takmış.

      Sizce de öyle değil mi ?  

Sevgili okurlarım, gelecek sohbet yazımda yine buluşalım. Beni unutmayın.

( Hayvanlar Aleminde Padişah başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 5/11/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.