DUALARA HER ZAMAN  İHTİYAÇ  VAR...

       Saygıdeğer gönül dostlarım.SELAMÜNALEYKÜM. Üç aylar başladı kutlarım. Bu mübarek aylar biz aciz kullar için bir fırsattır. Atalarımızın duasını, mazlumların duasını almalıyız. İmkanlarımız el verdiği süre  içerisinde bizler fakir, yoksul, yetim, öksüzlerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışalım. Verilen her yardım misliyle amel defterinizi kabartır, gönlünüzde, ruhunuz da ferahlar. 
     Yüce Allah bizleri bu dünyaya imtihan için gönderdi. Çevremiz de her renkten, her ırktan insan bulunmakta, fakirde var, zenginde.  Bizler yardıma muhtaçları görmezden gelirsek, dualarından mahrum kalırsak huzuru mahşer de hüsrana uğramaz mıyız? .  Atalarımızı da memnun edemezsek dua yerine bedduasını alırsak yüzümüz kara çıkmaz mı, mahcupluk duyulmaz mı? .    
      Nice mübarek günler, geceler, aylar su gibi  akıp gidiyor.  Bu geçen zaman içerisinde bizlerinde bir katkısı olmazsa  amel defterimiz iflas etmez mi? . Saygıdeğer gönül dostlarım. Yapılan tüm duaların müşterek olması lazım.! . Biri ağlarken  yanında ki gülse bu davranış ağlayana hakaret sayılmaktadır. Yapılan dualara birlikte amin diyelim, Allah'a yalvaralım.
    Bazı pazar yerlerinde sabah alışveriş başlamadan önce dua yapılıyor, esnafların dışın da fazla iştirak eden olmuyor, dua içeriğine baktığımız zaman tüm insanların çıkarına söylenen sözler var buna vatandaşların duyarsız kalmaması lazım, kolunu uzatıp elleri avuçlarınızı semaya açmak amin demek zor olmasa gerek. Her zaman her yerde dualara ihtiyaç var. 
      Türk milleti olarak birlik beraberlik içinde ay yıldızlı bayrağımızı gökler de ilelebet dalgalandırmalıyız. Devletin ve milletin malına zarar vereni mutlaka
uyarmalıyız, görevlilere bildirmeliyiz.  Bizleri bölmek, ülkemizi parçalamak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz. Allah'ını bilen, Peygambere uyan, Kuranı okuyan, ibadeti yapan memleketimizin kalkınmasın da daima duacı olanlar,
huzura erenlerdir. Terör örgütüne üye olanlar, yandaşlık yapanlar vatandaşın
daima bedduasını aldıkça huzur bulamazlar. 
     Devletimiz toplumun huzurunu sağlamaya çalışsa da içimizde ki ve dışımızda ki Türk düşmanları yandaşları sayesinde yine rahat bırakmıyorlar. Bazen silahların sustuğu yerde dualar işe yarıyor. Allah Tüm vatan bekçilerin yardımcısı olsun. Devletimizi, milletimizi her türlü bela, afet, musibetlerden, felaketlerden korusun. Dualarımız müşterek olsun menfaat ikinci plandadır.
     Duaların tesirli zamanlarını da iyi araştıralım. Mübarek aylarda, gecelerde ibadetlerin ardından yapılan duaların derecesi katlanmaktadır. Mazlumların ahını almak yerine, duasını alırsanız isabet olur. Ataların bedduasını almak yerine hayır dualarını alırsanız bir ömür huzur içinde yaşarsınız. Yardıma muhtaç insanların rızasını, duasını  alırsanız amel defteriniz misliyle kabarır. Toplum içinde akıllılık taslayan, başkalarına hava atan nice cahiller vardır !.
      Allah onları da hidayete erdirsin, akıl, fikir versin. Kardeşi kardeşe vurdurmak kime ne yarar sağlayabilir ki? . Her sabah işe giderken atamızın, eşinizin, çocuklarımızın duasını alarak yola çıkarsak o günün kazancı, bereketi kat kat arttığı gibi sağlığımız, varlığımız da güvence altında olmuş olur. Dönüşümüzde de alışverişlerle, hediyelerle aile ferdini daha da mutlu eder. Allah herkese bu mutlu anıları yaşatsın iyi günler, hoşça kalınız.

*  DUA   ET  ANAM *

Hayırlı sözlere ihtiyaç duydum,
Evladı düşünür her baba, ana,
Yolundan yürüdüm emrine uydum,
Namazın ardından dua et bana.

Sağlıklı, varlıklı yaşamalıyım,
Her türlü hediye alırım sana,
Sanatta zor işi başarmalıyım,
Namazın ardından dua et bana.

Nefsimi yenerek tartıl malıyım,
Amelle gideyim ben Yaradana,
Şeytanın  elinden kurtulmalıyım,
Namazın ardından dua et bana.

Atanın  duası  kabul  görüyor,
Mutluluk,sevinçler ermesin sona,
Rabbımız  Ganidir rızkı veriyor,
Namazın ardından dua et bana.

Alın  teri, helal sıcak aş olsun,
Askere gideyim  yakılsın  kına,
Zekiyi güldüren sadık eş olsun,
Namazın ardından dua et bana.

        AMİN DE..

Abdestli olarak hazırlık yapın,
Caminin,mescidin yolunu tutun,
Dünyalık işleri artık unutun,
Duaya birlikte amin  diyelim.

Ezanlar okunsun havlular dolsun,
Hakkı, hakikati bilenler olsun,
Sünneti  kılınca farza uyulsun,
Duaya birlikte amin  diyelim.

Hutbeyi okusun imam efendi,
Cuma da bereket artıyor şimdi,
Sabah, öğle, akşam, yatsı, ikindi,
Duaya birlikte amin  diyelim.

Mübarek aylarda, kutsal gecede,
Naklen yayın olur bazı tevede,
Caddede, sokakta, işte ve evde,
Duaya birlikte amin  diyelim.

Amel defterini gözden geçirin,
Hanede helali yeyip, içelim,
Hesaba çekilir Zeki aşırın,
Duaya birlikte amin diyelim.

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Dualara Her Zaman İhtiyaç Var... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 14.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu