Kendini Türkiye Cumhuriyetine adayan , vatanı için ölümün kuşağında yaşama sarılmış bir liderden söz edeceğim size ; gerçi onun gibi tüm dünyaya nam salmış birisi bir gencin ağzından nasıl anlatılır orası da konunun meçhul bir tarafı .

Ölüm, herkesin başına gelebilecek bir bütünleme olsa da ölümsüzlüğü her insan hücrelerinde barındıramaz . Tüm dünya milletleri , en anlamlı vatan coşkusuna 1881 yılında katıldı , o gün değiştiremeyeceğimiz bir anayasanın temellerini attık tüm dünya milletleriyle . Tarihin doruklarına başını koyduğumuz insanları yarattı o gün doğan güneş .Her yaştan, imzasını bedenlerine kazıtan , Türkiye Cumhuriyetine ve Atasına sahip insanlar doğdu anaların karnından . Vatan sınırları içinde yaşamak kolay bir iş olsa da vatanı sahiplenebilmek her yiğidin harcı değildir . Vatanı koruyabilmek ; güçlülük ister , azim ister , cesaret ister en başında da insanlık ister. Şimdi Mustafa Kemal Atatürk neden bu kadar önemli diyen insanları görmek de olanaksız değil inanın bana . Mustafa Kemal Atatürk neden önemli biliyor musunuz ; bize biz olabilme hakkını yeniden tanıyabildiği için,bizi kendi sınırları altında en özel yere saklayıp bize barışı armağan ettiği için , kendi canı pahasına tüm insanlığı zirvelere taşıyabilmek için . Oturup düşünmekte fayda var ki : bazı insanlar kendini gösterebilecek güce sahip değildirler , yaşamı armağandan çok tesadüf eseri olarak görebilirler ve bu yüzden yaşamın sınırlarında liderliklerini ortaya koyamazlar . Analitik düşünme yetkimizi kaybetmeyelim , yaşamın her karesinde anlarınızı değerlendirin bu vatanın sınırlarına adayın kendinizi , bu vatan hepimizin en çok da Türk gençliğinin.

Ölümsüzlüğün formülünü kafamıza nakşeden , kendini geleceğin sorunlarını çözmeye adamış olan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E sahip çıkalım lütfen , çünkü bizler hiç bir ülkenin oluşturamadığı lidere sahibiz ve bu lider bize büyük Türkiye Cumhuriyetinin mirasıdır .
( Atatürk Ve Ölüm başlıklı yazı ElifMeydancı tarafından 20.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu