Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Anne Olmak

          


         Kız çocuğu olup ta evcilik oynamayan yoktur diye düşünüyorum. Evcilik oyununda paylaşılamayan rol anne rolüdür. Kimse çocuk olmak istemez. İşte bu yüzden dönüşümlü olarak "anne" olunur. 

 

 

          Her kız çocuğunun muhakkak bir tane bile olsa bebeği vardır. Ve o kız çocuğu, o bebeğin annesidir. Kendi annesinin onu uyuttuğu gibi, ayaklarına koyarak kendi bebeğini sallar, uyutur, ninniler söyler dili döndüğünce. Mama hazırlar, bebeğine yedirir, gezmelere götürür, altını değiştirir. Kız çocuğu bebeğine annelik yaparak büyür.

 

 

          Ve her kız çocuğunun en büyük hayali; bir gün anne olmaktır. 9 ay karnında taşımak, onun varlığını, kalp atışlarını, tekmelemelerini hissetmek, karnında minik bir mucize taşıdığını bilmek ve ona kavuşmak ümidiyle gün saymak her genç kızın hayali olur.

 

 

          Evet, ben de onlardan biriydim. Ve şükürler olsun ki, minik mucizeme kavuştum. Onun cennet kokusunu içime çektiğim an tüm dünyam değişti. Çünkü artık anneyim ben. Güzeller güzeli minik bir prensesin ANNE/SİYİM. Mutluyum. 


          

          Diliyorum ki, oyunlarında "anne" olma savaşı veren, genç kızlığında anne olma hayali kuran herkes bu duyguyu yaşasın.

 

 

Vildan KAYA

İstanbul/07/07/13

Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 3
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Anne Olmak

* EfTeLyA * * EfTeLyA *