Kız çocuğu olup ta evcilik oynamayan yoktur diye düşünüyorum. Evcilik oyununda paylaşılamayan rol anne rolüdür. Kimse çocuk olmak istemez. İşte bu yüzden dönüşümlü olarak "anne" olunur. 

 

 

          Her kız çocuğunun muhakkak bir tane bile olsa bebeği vardır. Ve o kız çocuğu, o bebeğin annesidir. Kendi annesinin onu uyuttuğu gibi, ayaklarına koyarak kendi bebeğini sallar, uyutur, ninniler söyler dili döndüğünce. Mama hazırlar, bebeğine yedirir, gezmelere götürür, altını değiştirir. Kız çocuğu bebeğine annelik yaparak büyür.

 

 

          Ve her kız çocuğunun en büyük hayali; bir gün anne olmaktır. 9 ay karnında taşımak, onun varlığını, kalp atışlarını, tekmelemelerini hissetmek, karnında minik bir mucize taşıdığını bilmek ve ona kavuşmak ümidiyle gün saymak her genç kızın hayali olur.

 

 

          Evet, ben de onlardan biriydim. Ve şükürler olsun ki, minik mucizeme kavuştum. Onun cennet kokusunu içime çektiğim an tüm dünyam değişti. Çünkü artık anneyim ben. Güzeller güzeli minik bir prensesin ANNE/SİYİM. Mutluyum. 


          

          Diliyorum ki, oyunlarında "anne" olma savaşı veren, genç kızlığında anne olma hayali kuran herkes bu duyguyu yaşasın.

 

 

Vildan KAYA

İstanbul/07/07/13

( Anne Olmak başlıklı yazı * EfTeLyA * tarafından 7.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu