Avazeyi bu aleme Davud gibi sal;
Baki kalan bu gök kubede bir hoş seda imiş.
- Baki


İçimin yorgunluğuna aldırmadan yola düşüyorum.Günün nafile telaşlarını,boş heveslerini ardımda bırakarak yürüyorum. Kalbimin sesine kulak veriyorum.Arada bir onu yokluyorum."İşte atıyor!" diyorum. Doğru yere ve yöne gittiğimi söylüyor.Her hafta okullu çocuklar gibi; en sevdiğim dersin bitmemesi arzusundayım. Ödevini son dakika yapmış öğrencilerinkine denk bir neşe var içimde yine bu hafta. Ne yazmak geliyor içimden ne de okumak tek satır .Yanımda neyim o biliyor içimi, o söylüyor kalbimden geçenleri. Anlatamadıklarım dile geliyor onun lisanıyla. Ne vakit kendimle kalsam ,yahut bir tenha bulsam. O ses çağırır kendine beni ,alıp götürür ötelere.Dinlemek başka güzel, üflemek bambaşka ...Aşinaymış gibi hep evvelden bildik, ahirde bilinecek bir ses seni sana anlatan ilahi bir soluk, ses ve nefes. Sonra üflerim içimden ta derinlerden gelen bir tutkuyla elim ,kolum ,dilim ve dudağım neyime bağlı kalır. Can üflenen ney konuşmaya söylemeye ve söyletmeye başlar.Neyin sedasıyla evhamlarım azalır, sakinleşirim daha çok kendimleşirim .Kendime bir yol bulurum.Huzurun, aşkın sesine kapılarak çağlamak ne güzel ! Aşkın sesi hüzünle sevinçler arasında gidip gelen salıncak misali coşturur beni. Ruh mola verir engin denizlere açılacak limanda bekleşen gemiler misali.

Bugün akşamüzeri kifayeti bulunmayan sözlerime kifayet geldi . Sözün bittiği yerde imdada ses yetişti.Kararan kalbime, solgun ümitlerime, pörsümüş hayallerime can geldi. Çayı yudumladıkça öğreniyor insan sadece ney üflemek maharet değil. Edep adap öğrenmek ,adam olmak hüner.Demli muhabbet çayla tamam oluyor.Buğu buğu kokuyor muhabbet . Ney üfledikçe hocamın yanında ne kadar cahil olduğumu idrak ediyorum.Öğrenecek bunca şeye ömür yeter mi acep ? Sınırlı ömüre ne sığar ?Her eserin tadı ayrı ruhta tesiri bambaşka .Üstadın dizinin dibinde üflemek apayrı güzel. Silkiniyorum dünyalık telaşlardan,geride kalıyor yükü dünyanın.Yüzünde hocamın tebessümü beni daha da şevklendiriyor.İlk derste hocam: " Ney insana iki şeyi öğretir birincisi sabır,ikincisi tevazu" demişti. Benimde üçüncü öğrendiğim "aşk" oldu neyde.Belki teş öğrendiğim hiç kaybetmek istemediğim aşk. Hiç bitmesin istiyor insan o saatleri.

İlk derslerde öğrendim acele etmemem gerektiğini ve hala da öğreniyorum.Ve bir ömür öğreneceğim. Ne çok aceleci insanoğlu istediklerimiz hemence olsun istiyoruz. Demini yavaşça salan çay gibi beklemek düşer bize. Sabır gerek bu yolda aşk gerek en mühimi aşk. Bir kez yanmaya görsün insan ,düşmeye görsün o ateşe.

Aşk sözleri o kadar çok, şiirleri ne kadar nihayetsiz olsa da ötesine varmaz tarife. Şiire can veren aşkla yazılmış olmasıdır elbette. Neye de can veren, tesir eden kulaktan kalbe tesirinde aşkla üflenmesinde. Belki tesiri bundan, ruha işlemesi bu yüzden. Sadece üflemek yetmez neye zira üfleyen canla üflemeyince, aşkla üflemeyince ne çare kuru gürültü kalır ötesine varmaz. Kalbe yol bulmaz aşk.Açılmaz kapılar,geçilmez yollar...

Pür dikkat dinliyorum hocamı ders bitti bitecek bitmesin diyorum içimden. Ah ne güzel dinlemesi...Akşam kararmış havada çıkıyorum dışarı.İçimin aydınlığı yetiyor bana.Ferahlamak bu olsa gerek.Ruhumun yıkanıp yunmasıyla adımlarımı başka atıyorum.

Açın kalbinizin kapılarını Aşkın sesine açabildiğiniz kadar açın. Ne kadar açsan ;o kadar acıkacaksın, susayacaksın arayacak ve yandıkça yanacaksın. Aşkın sesi daim inlesin yüreğinde ey gönül !Hiç ama hiç susmasın...

Ey Allah'ım ! kalbime sevgini ver, aşkını ver, bana ki sana varayım. Seni bulayım; sana Onunla varayım.
( Aşkın Sesi başlıklı yazı turgay-seren tarafından 19.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu